Καιρός Πρωτοχρονιάς: Τι καιρό θα κάνει τελικά στην Ελλάδα

 
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Τι λένε οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς

Ενημερώθηκε: 28/12/17 - 17:49

Καιρός: Κι ενώ ήδη στην χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Ηλέκτρα, η οποία αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας κυρίως κατά το διήμερο Πέμπτη 28/12 - Παρασκευή 29/12, όλοι σκέφτονται τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά.

Τα νέα λοιπόν για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς, από την μία είναι ευχάριστα σαφώς, από την άλλη δεν είναι και τόσο...ευχάριστα.Θυμάστε τον καιρό των Χρισυτουγέννων; Κάτι ανάλογο λοιπόν θα ζήσουμε σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και την Πρωτοχρονιά.

Μάλιστα, ο γενικά αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια αλλά και αιθαλομίχλη λόγω άπνοιας θα ξεκινήσει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα συνεχιστεί και την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από την Κυριακή και όπως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ θα υπάρξει και άνοδος της θερμοκρασίας.

εδώ

Αντίθετα, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, όπως ήδη έχουμε γράψει θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κατά τόπους θα έχουμε και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, έως 9 μποφόρ στα πελάγη. Η βελτίωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο.

Άπνοια και αιθαλομίχλη

Πνίγηκε στην αιθαλομίχλη η Αθήνα τα Χριστούγεννα, καθώς έντονη ήταν η δυσφορία που ένιωθαν όσοι Αθηναίοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους από την βαριά ατμόσφαιρα που σκέπασε την πρωτεύουσα, από το απόγευμα και μετά.

καπνός 

ηλικιωμένους

Ο από τα τζάκια που έκαιγαν στο φουλ σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δημιούργησε το «νέφος» πάνω από την Αθήνα που είχαμε καιρό να δούμε. Ειδικά για τους , τα μικρά παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και η δυσφορία έντονη, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος συνέστησε στους πολίτες για το βράδυ της Πέμπτης να μην ανάψουν τζάκια, θερμάστρες στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας.Κάτι ανάλογο, εκτός απροόπτου αναμένεται να ζήσουμε και την Πρωτοχρονιά

Πνίγηκε στην αιθαλομίχλη η Αθήνα το βράδυ των Χριστουγέννων