Νέα κόντρα ΝΔ-υπουργείου Παιδείας για την ανομία στα Πανεπιστήμια: Πολιτικό αυτισμό έχει ο κος Μητσοτάκης

 
Υπουργείο Παιδείας: Τα πεζοδρόμια δεν προστατεύονται από άσυλο

Ενημερώθηκε: 31/01/18 - 21:21

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης- ΝΔ για το θέμα της παραβατικότητας και του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με αφορμή τα περιστατικά βίας και ανομίας εντός της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ, , συναντήθηκε χθες με τις πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για το άσυλο θα αλλάξει, ενώ σήμερα έκανε αναφορά στους μικροπωλητές, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.οι οποίοι,όπως είπε, "σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη".

Βίντεο - ντοκουμέντο: Χρήστης ναρκωτικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Υπουργείο Παιδείας: Τα πεζοδρόμια δεν προστατεύονται από άσυλο

Η νεότερη απάντηση του υπουργείου Παιδείας, αργά το απόγευμα ήταν ότι «τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο», ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει, ούτε από την οδό Πατησίων, ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…».

Παραβατικότητα και ανομία στους χώρους του πανεπιστημίου προκαλούν αντιπαράθεση υπ. Παιδείας - ΝΔ