Total: Άμεσα οι έρευνες για πετρέλαιο στην Κέρκυρα

 
Total: Άμεσα οι έρευνες για πετρέλαιο στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε: 16/02/18 - 15:11

Total: Άμεσα ξεκινούν οι δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής στην Ελλάδα, όπως ανακοινώνει η εταιρεία Total Bernard Clement, η οποία ελπίζει να ενισχύσει τη δραστηριότητά της και με νέα πεδία στην Κρήτη.

Ελληνικά Πετρέλαια

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Κασπία και τη Νότια Ευρώπη της Total Bernard Clement, μιλώντας στο Athens Energy Forum 2018, υπογράμμισε ότι για το μπλοκ 2, η κοινοπραξία με τακαι την Edison διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία που είναι πολύτιμη για την επιτυχία και υπογράμμισε ότι το σχήμα μπορεί να κάνει επιτυχημένες έρευνες στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κυπριακή ΑΟΖ: Γεώτρηση με στόχο την «Καλυψώ» στο οικόπεδο 6

«Θα ακολουθήσουμε τα πλέον σύγχρονα τεχνικά στάνταρ και διαδικασίες, είμαστε δεσμευμένοι στις πιο αυστηρές περιβαλλοντικές πρακτικές επιζητούμε την κοινωνική αποδοχή» ανέφερε ο κ. Clement, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα με την υποστήριξη και καλή δουλειά της ΕΔΕΥ και του υπουργείου Ενέργειας αναπτύσσεται μια πολλά υποσχόμενη πετρελαϊκή βιομηχανία. Καταλήγοντας, ο κ. Clement σημείωσε ότι η Total αναμένει την κύρωση της σύμβασης για να προχωρήσει στις έρευνες και να δει τι βρίσκεται κάτω από τα γαλάζια ελληνικά νερά του Ιονίου.