NBA: "Χρυσός" Αντετοκούνμπο σύμφωνα με το Forbes

 
NBA: "Χρυσός" Αντετοκούνμπο!

Ενημερώθηκε: 09/03/18 - 13:47

Γιάννης Αντετοκούνμπο από... χρυσάφι! Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό, Forbes, ο Έλληνας forward βρίσκεται στην έβδομη θέση (μαζί με τον Blake Griffin) των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του NBA.

Ο 23χρονος φόργουορντ παρουσιάζει αύξηση ύψους 500% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από συμφωνίες χορηγιών τα οποία κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει ορθολογικά.

Το νέο συμβόλαιο του Γιάννη με τους Bucks, βάζει στον λογαριασμό του 100 εκατομμύρια όταν η ανανέωση με τη Nike προσθέτει άλλα 9 εκατομμύρια μόνο για το πρώτο έτος! To Forbes τον καταχωρεί στην έβδομη θέση με κέρδη 35,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στην πρώτη θέση όπως όλοι περιμέναμε βρίσκεται ο Lebron James. Ο «Βασιλιάς» το 2018 θα εισπράξει περίπου 68.700.000 ευρώ (85.300.000 δολάρια), εκ των οποίων 26,8 εκατ. ως μισθό και 41,9 από τους διάφορους χορηγούς όπως η Nike, η Coca-Cola, Beats από Dre, Nike, Kia Motor και η Intel.

Πίσω του βρίσκεται το «αστέρι» από τους Warriors, Steph Curry. Ο Curry υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι νέο συμβόλαιο πενταετίας με τους πρωταθλητές, το πρώτο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA το οποίο υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Την τρέχουσα σεζόν ο Curry υπολογίζεται να δει να μπαίνουν στον λογαριασμό του 61.800.000 ευρώ, εκ των οποίων 28 εκατομμύρια ευρώ ως μισθός και 33,8 εκατ. από τους διάφορους χορηγούς όπως η Under Armor, το Nissan-Infiniti και η JBL.

Οι Warriors έχουν διπλή συμμετοχή στην πεντάδα. Στην τρίτη λοιπόν θέση βρίσκεται ο Kevin Durant. Ο KD θα υπογράψει νέο συμβόλαιο το επόμενο καλοκαίρι από το οποίο θα εισπράξει 46,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 20,1 εκατ. από το Γκόλντεν Στέιτ, ως μισθό και άλλα 26,6 εκατομμύρια από τους χορηγούς.

Κλείνοντας, στην πρώτη πεντάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του «μαγικού κόσμου» βρίσκονται επίσης οι James Harden με 38.9 εκατομμύρια ευρώ και ο Russell Westbrook με 38,3 εκατομμύρια ευρώ.