Επιβίωσε ο σκύλος που βασάνισαν οι φαντάροι-Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

 
Ο σκύλος, επέζησε και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας-Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 25/03/18 - 23:14

Οργή και μόνο οργή προκαλεί το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου με φαντάρους σε κάποια ελληνική μονάδα Στρατού να κακοποιούν ανελέητα ένα σκυλάκι!

Μέσα στην φρίκη που προκάλεσε στο Πανελλήνιο η κακοποίηση του σκύλου, τα νέα είναι καλά κι αυτό γιατί ο σκύλος, επέζησε και είναι καλά και μάλιστα αναμένεται να βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας, οι οποίοι εθελοντές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος».

 Γενικό Επιτελείο Στρατού 

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το βίντεο έφτασε και στοτο οποίο σε συνεργασία με την , ξεκίνησε τις διαδικασίες ταυτοποίησης των οπλιτών που έχουν απολυθεί και ήδη βρίσκονται σε καλό δρόμο, αφού οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους.Το δε βίντεο της ντροπής όπως διαπιστώθηκε είναι παλιότερο, αλλά ανέβηκε πολύ πρόσφατα.

Καμμένος: Να αποδοθούν ευθύνες

Η ντροπιαστική υπόθεση προκάλεσε την οργή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την παρακάτω, ενδεικτική των προθέσεων του υπουργού, ανακοίνωση:

Βίντεο- σοκ: Φαντάροι βασανίζουν σκυλάκι-Οργισμένη παρέμβαση Καμμένου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αναφέρει σχετικά με την υπόθεση:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):