Νέο βέτο Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε σε Αιγαίο και Κύπρο

 
Τραβάει κι άλλο το σχοινί ο «σουλτάνος», δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα, με νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας-Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 28/03/18 - 20:29

Δεν βάζει μυαλό ο Ερντογάν και συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά.

Παρά τα όσα "άκουσε" στην σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, σήμερα (28/03) σε ένα έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό την προεδρία του τόνισε χαρακτηριστικά και προκλητικά ότι "Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ", κι ενώ έχουν περάσει λίγα μόλις 24ωρα που Τούσκ και Γιούνκερ του έδωσαν να καταλάβει ότι η Ευρώπη ανησυχεί σοβαρά για τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, καθώς και για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ενώ παραμένει ενωμένη πίσω από το δικαίωμα της Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου.

«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να είναι ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Συνεδριάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στην Ελλάδα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 18.00, στα γραφεία του κόμματος, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.