Τόσο θα κοστίσει η αποκατάσταση των ζημιών στο "Γαύδος"

 
Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα κοστίσει η επισκευή στις ζημιές του σκάφους  “ΓΑΥΔΟΣ”

Ενημερώθηκε: 29/03/18 - 20:57

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό θα κοστίσει η επισκευή στις ζημιές του σκάφους “ΓΑΥΔΟΣ”, παρόλο που ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει πει ότι θα στείλει τον...λογαριασμό στους Τούρκους

Εδώ να θυμίσουμε ότι το σκηνικό που ανέβασε για τα καλά στο κόκκινο τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, είχε σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη(12/02) όταν το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής TCSG 703 έπεσε πάνω στο ελληνικό σκάφος "ΓΑΥΔΟΣ", με τους Τούρκους στη συνέχεια να φτιάχνουν φυλάκιο επιτήρησης απέναντι από τα Ίμια και να υποστηρίζουν ότι τα Ίμια είναι τουρκικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΑΥΔΟΣ

Έτσι, με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τονυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, η ζημιά που προκλήθηκε στο "ΓΑΥΔΟΣ" εκτιμάται στα 55.000 ευρώ που θα κληθεί σε πρώτη φάση να καταβάλλει το Δημόσιο.

«Αναφορικά με το συμβάν του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) "ΓΑΥΔΟΣ" του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από τουρκική ακταιωρό, σημειώνεται ότι το κόστος αποκατάστασης των φθορών που προκλήθηκαν ανέρχεται στις 55.000 ευρώ περίπου», αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.

υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και ο ενημερώνοντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018».