Ολυμπιακός: Τι ισχύει για Τικίνιο και Μαρκάνο

 
Ολυμπιακός: Τι ισχύει για Τικίνιο και Μαρκάνο

Ενημερώθηκε: 15/04/18 - 14:59

Με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μάρτινς, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών, από την Πορτογαλία και ένα αυτά ήταν του Τικίνιο Σοάρες.

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» του Πορτογάλου προπονητή, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Γκιμαράες και είχε πετύχει 20 γκολ (και 4 ασίστ) σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Τα πορτογαλικά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον 27χρονο επιθετικό, όμως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Το θέμα έχει να κάνει στο οικονομικό, καθώς η Πόρτο - στην οποία ανήκει ο παίκτης - τον είχε αγοράσει έναν 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο η πορτογαλική ομάδα είχε δεχθεί πρόταση ύψους 5 εκατ. ευρώ από σύλλογο της Κίνας και τότε ο Τικίνιο είχε απαντήσει αρνητικά, καθώς πρόθεσή του είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη και να αποδείξει την αξία του. Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση θα παίξει η παρουσία του Μαρτίνς στον πάγκο των "ερυθρολεύκων", όπως και για το θέμα του Ιβάν Μαρκάνο.

marcano

Για τον Ισπανό αμυντικό δεν φαίνεται πως είναι (μόνο) οικονομικό το θέμα, αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, με κυριότερες τη Μίλαν αλλά και τη Βαλένθια. Επίσης, ρόλο θα παίξει και το γεγονός πως ο 31χρονος στόπερ θα ψάξει το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του.