ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για το Αιγαίο: Μην αμφισβητείτε και σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο

 
ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για το Αιγαίο: Μην αμφισβητείτε και σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο

Ενημερώθηκε: 06/06/18 - 21:14

Με την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται αμείωτη, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό εκτημένο.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, με δηλώσεις του επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο για τα όσα είπε για το Δίκτυο Natura 2000, τονίζοντας ότι η Αγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στο Αιγαίο.

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και, κατ’ επέκταση, το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται ο καθορισμός των περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν», απάντησε ο κ. Γεννηματάς.

«Η Τουρκία μόλις πρόσφατα επαναδιατύπωσε επισήμως την πρόθεση να “παραμείνει σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Είναι προφανές ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει αν επιθυμεί να το επιτύχει είναι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε ακόμη ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.