Αυτός είναι ο Ερντογάν: Ο φοιτητής και οι σκληρές αλήθειες που τον έκαναν έξαλλο

 
Ο θαρραλέος φοιτητής που "έβγαλε από τα ρούχα του" τον "Σουλτάνο"

Ενημερώθηκε: 09/06/18 - 17:44

Δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο του Ερντογάν ως "Σουλτάνος" και αυτό φάνηκε σήμερα σε επεισόδιο με φοιτητή μέσα στο προεδρικό μέγαρο, φοιτητή που τόλμησε να πει αλήθειες κατάμουτρα.

πογκρόμ των άγριων διώξεων σε δημοσιογράφους που τόλμησαν να γράψουν κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί το καθεστώς του "Σουλτάνου".

Είναι γνωστό ότι η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία του Ερντογάν είναι άγνωστη και να μην ξεχνάμε το Σήμερα λοιπόν τα άκουσε στην..ψύχρα από φοιτητή μέσα στο προεδρικό μέγαρο και όλοι πλέον πραγματικά φοβούνται τι τύχη μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος φοιτητής.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, είχε προσκαλέσει φοιτητές στο προεδρικό μέγαρο. Ένας εξ αυτών, είναι στο δεύτερο έτος των σπουδών του, στο τμήμα δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Gazi.

Ο φοιτητής αυτός, δεν δίστασε να πει… ορθά – κοφτά στον Ερντογάν πως δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στη χώρα και ότι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος θα έπρεπε να είναι ανοιχτός απέναντι στην κριτική.

Η απάντηση του Ερντογάν, σύμφωνα με το turkishminute.com, ήταν η εξής πρόχειρη και καθεστωτική: «Είσαι ελεύθερος απλά και μόνο που μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση στον πρόεδρο, μέσα στο σπίτι του».

Ο φοιτητής, όμως συνέχισε λέγοντας πως δεν θέλει να βλέπει δημοσιογράφους να φυλακίζονται στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν του ανταπάντησε ότι η ελευθερία του δημοσιογράφου τελειώνει όταν παραβιάζει την ελευθερία κάποιου άλλου. Και τον ρώτησε: «Αν ένας δημοσιογράφος ταπεινώνει μέλη της οικογένειάς μου με τον χειρότερο τρόπο, με προσβολές, συλληφθεί σύμφωνα με τον νόμο, θα λες ακόμη “Είναι ελευθερία του δημοσιογράφου να λέει τέτοια πράγματα;».

Ο φοιτητής ,απτόητος, αναφέρθηκε στην απόλυση του Ιρφάν Ντεγκιρμεντσί από το Kanal D, πέρυσι, με το επιχείρημα ότι θα ψήφιζε κατά στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος. Ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν είχε καμιά σχέση ο ίδιος με αυτό. Και πως ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη του Kanal D. Ο φοιτητής επέμεινε και του απάντησε ότι το Kanal D είναι υπό τον έλεγχο του προέδρου, κάτι που έκανε έξαλλο τον τελευταίο.

«Ντροπή σου! Ολος ο κόσμος ξέρει ότι το αφεντικό του Kanal D τρέφει εχθρικά αισθήματα για εμένα, αλλά εσύ δεν το ξέρεις αυτό», είπε ο Ερντογάν!

Και το επεισόδιο που κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, τελείωσε εκεί.