Οργή από την αμερικάνικη πρεσβεία για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 
Ηχηρή παρέμβαση από την Αμερικανική Πρεσβεία για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ενημερώθηκε: 12/06/18 - 19:19

Την έντονη αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας προκάλεσαν οι πρόσφατες επιθέσεις αναρχικών στα κτίρια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ανάρτησή της η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει: «Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προτρέπουμε τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατέψουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες», καταλήγει η τοποθέτηση της αμερικανικής πρεσβείας.

Νωρίτερα, άγνωστοι επιτέθηκαν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου έσπασαν την τζαμαρία στην κεντρική είσοδο και πέταξαν φέιγ βολάν.

Ντου αγνώστων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Λίγο αργότερα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων στα Εξάρχεια, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους βόμβες μολότοφ, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί, εάν συμμετείχαν στην επίθεση.

Ντου αγνώστων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την

Η επίθεση, όπως αποδεικνύεται και από τα τρικάκια που βρέθηκαν, έγινε και αυτή για τον Δημήτρη Κουφοντίνα με τους δράστες να στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμά τους.

Ντου αγνώστων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)