Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, νέα θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο

 
Καυτή η Τρίτη (17/7): Πού σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία-Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη, νέο θερμό κύμα το Σαββατοκύριακο και στο..βάθος κακοκαιρία

Ενημερώθηκε: 17/07/18 - 22:11

Βρισκόμαστε-ημερολογιακά πάντα-στα μέσα του καλοκαιριού και ήδη μετά από έναν ιδιαίτερα άστατο καιρό, τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς βιώνουμε ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες, όχι όμως καύσωνα.

Η Τρίτη (17/7) ίσως ήταν η πιο δύσκολη ημέρα αυτού του κύματος ζέστης που μας επηρεάζει, καθώς η θερμοκρασία ανέβηκε στα ύψη και σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο έφτασε στο «κόκκινο» καθώς καταγράφηκαν τα πρώτα 40άρια του φετινού καλοκαιριού.

Ειδικότερα στην Αυλίδα, η θερμοκρασία έφτασε έως τους 40,5 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στις εξής περιοχές:

1. Αυλίδα Εύβοιας 40,5°C
2. Οινόφυτα Βοιωτίας 40,2°C
3. Θεολόγος Φθιώτιδας 40°C
4. Χαλκίδα 39,5°C
5. Τανάγρα 39,3°C
6. Κωπαΐδα Βοιωτίας 39°C
7. Γαλαξίδι 38,7°C
8. Σπάτα (Αττική) 38,6°C
9. Λάρισα 38,5°C
10. Λαμία 38,3°C

Πέφτει λίγο η θερμοκρασία, νέα θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο

Τι επόμενες μέρες στην βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές που ίσως να συνοδεύονται και από χαλάζι, ενώ ενισχύονται οι βοριάδες και πέφτει η θερμοκρασία.Ωστόσο, μια δυνατή θερμή εισβολή αναμένεται από το Σάββατο έως την Δευτέρα, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο βάθος κακοκαιρία   

Τα πρώτα προγνωστικά μετά και το δεύτερο θερμό κύμα του Σαββατοκύριακου, κάνουν λόγο για μια ισχυρή κακοκαιρία και ένα ασυνήθιστα ψυχρό για την εποχή, μέτωπο που θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας.Παρόλα αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία...