Παραμένει στο σκοτάδι η Ύδρα, καβγάδες στο λιμάνι με τουρίστες που θέλουν να φύγουν

 
Πλήγμα στον τουρισμό τα όσα συμβαίνουν στην Ύδρα που παραμένει χωρίς ρεύμα και νερό-Αγανακτισμένοι οι τουρίστες

Ενημερώθηκε: 26/08/18 - 23:12

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι, η τραγική κατάσταση στην Ύδρα που παραμένει σχεδόν 24 ώρες χωρίς νερό και ρεύμα, έχοντας προκαλέσει την οργή των τουριστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νωρίτερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να επανέλθει η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην Ύδρα, αλλά αυτό δεν καλύπτει τους τουρίστες που θέλουν να φύγουν από το νησί.

Την ίδια στιγμή έστω και μετά από αρκετές ώρες, η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει τις επόμενες ώρες στην Ύδρα για την κάλυψη αναγκών υδροδότησης,κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής το βράδυ της Κυριακής ζήτησε την κήρυξη του Δήμου Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από νωρίς το απόγευμα επικρατεί ένταση στο λιμάνι του νησιού, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο επιστροφής στον Πειραιά, ενώ οι επιχειρήσεις μετρούν συνολικά μεγάλες ζημιές.

Ωστόσο, έως αργά το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποια είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο twitter ο δημοσιογράφος του Skai Νίκος Υποφάντης οι κάτοικοι της Ύδρας ζητούν να δρομολογηθούν πλοία ώστε όσοι θέλουν να μπορέσουν να φύγουν από το νησί.

#Υδρα

#Δουρου

#Κουρουμπλή

#Ρεύμα

#ΔΕΗ

@renadourou

#ΥΕΝ

pic.twitter.com/WRnaOwEjrP

Η τώρα ... ζητούν από την να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από τον να βρει πλοία να φύγουν οι τουρίστες από το νησί καθώς έχουμε διενέξεις στο λιμάνι

August 26, 2018