Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

 
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τρεις ημέρες μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο

Ενημερώθηκε: 31/08/18 - 21:52

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τρεις ημέρες μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο.

Οι νέες εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τον Πειραιά, δείχνουν το Ελευθέριος Βενιζέλος να εξακολουθεί να «καπνίζει» ενώ η κλίση που είχε πάρει εξαιτίας του τόνου υδάτων λόγω της κατάσβεσης, έχει περιοριστεί.

Ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η διαδικασία εκφόρτωσης αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου εξαιτίας της φωτιάς.
Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πειραιά, στις 29 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν από το πλοίο έξι φορτηγά, πέντε επικαθήμενα, δύο ΙΧ, δύο λεωφορεία και δύο δίκυκλα. Στις 30 Αυγούστου ξεφορτώθηκαν δέκα επικαθήμενα, δέκα ΙΧ, ένα λεωφορείο και δώδεκα δίκυκλα.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς θα γίνει η ασφαλιστική καταγραφή

Από την εταιρεία προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Κώστας Μπερτσιάς, εξηγεί στην ΕΡΤ τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωση των επιβατών που υπέστησαν ζημιά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αρχικά ξεκαθαρίστηκε πως όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, είτε από την ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος, αν και εφόσον το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά.

Η αποζημίωση των παθόντων αναμένεται να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα, καθώς με το που τελειώσουν οι διαδικασίες καταγραφής, οι εταιρείες κινούν άμεσα τις διαδικασίες για αποπληρωμή των κατεστραμμένων οχημάτων.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και νταλίκες) που ήταν σταθμευμένα στα γκαράζ.

Και βέβαια η εταιρεία οφείλει να αποζημιώσει και τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών, αν αυτά έχουν καταστραφεί εντός του πλοίου, εφόσον οι επιβάτες παραδώσουν την απόδειξη την οποία παρέλαβαν όταν τα παρέδωσαν προς φύλαξη στους χώρους του πλοίου.