Για πρώτη φορά Έλληνας Πρόεδρος προσκαλείται να μιλήσει στην Κομισιόν

 
Π. Παυλόπουλος προσκεκλημένος του Γιούνκερ θα μιλήσει στην Κομισιόν

Ενημερώθηκε: 29/11/18 - 23:05

Για πρώτη φορά, Έλληνας Πρόεδρος Δημοκρατίας, προσκαλείται να μιλήσει στην Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «News24/7», ο Προκόπης Παυλόπουλος, το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου, θα μιλήσει σε γεύμα, στο Κολέγιο των Επιτρόπων, μετά από πρόσκληση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πρίν την ομιλία, ο κ. Παυλόπουλος θα έχει και επίσημη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Να σημειωθεί, ότι οι δυο άνδρες, που έχουν άριστες προσωπικές σχέσεις, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μην υπάρξει Grexit, μετά το δημοψήφισμα, τον Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία του στους Ευρωπαίους Επιτρόπους, αναμένεται να θέσει την «πλατφόρμα» για την σημερινή κατάσταση και τις αλλαγές που απαιτούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως σημείωναν πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, η πρόσκληση αυτή, που όπως προαναφέραμε, είναι η πρώτη σε Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτιμάται ως αναγνώριση της προσωπικότητας του Προκόπη Παυλόπουλου.

ΠΗΓΗ: news247.gr