Άγριος καυγάς Μητσοτάκη - Βούτση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

 
Άγριος καυγάς Μητσοτάκη - Βούτση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Ενημερώθηκε: 18/12/18 - 21:12

Ψηφίζεται απόψε το βράδυ (της Τρίτης 18/12), στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019.

συζήτηση που προηγείται στην Ολομέλεια

Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην, οι τόνοι έχουν ανεβεί ψηλά σε μια ψηφοφορία που έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ένας άγριος καβγάς μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , σημάδεψε νωρίτερα τη συζήτηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε παρατήρηση σε βουλευτή που τον διέκοπτε. Το θέμα προσπάθησε να λύσει ο κ. Βούτσης, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα και ξέσπασε κόντρα μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της βουλής.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό:

η προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στη ΝΔ

Στο παρασκήνιο της διαδικασίας έγινε γνωστή και , ο οποίος και όπως έγινε γνωστό δεν θα ψηφίσει και όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, διαφοροποιείται από τη γραμμή του κόμματος του Βασίλη Λεβάντη και γνωστοποίησε πως θα ψηφίσει τον προυπολογισμό. Άγνωστο παραμένει ένα τελικά θα υποκύψει στο «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος, είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα, να δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση». Ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι με δική του διακυβέρνηση η χώρα θα μετατραπεί σε «Κολομβία».