«Μπαράζ» ύποπτων φακέλων με σκόνη σε Κρήτης, Κέρκυρα και το Πολυτεχνείο

 
«Μπαράζ» ύποπτων φακέλων με σκόνη σε Κρήτης, Κέρκυρα και το Πολυτεχνείο

Ενημερώθηκε: 10/01/19 - 13:58

Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο ταχυδρομείο Κέρκυρας, με αποστολέα από την Ινδία και παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όμοιο με αυτόν που εστάλη την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας», που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον ύποπτο «φάκελο» αναμένεται να μεταφέρει ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Τετάρτη ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη

Υπενθυμίζεται ότι την , προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές στην Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου και, όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της πρυτάνισσας που απουσίαζε

Μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη ακόμη δύο φάκελοι με ύποπτη σκόνη στην Κρήτη και το Πολυτεχνείο εστάλησαν την Τετάρτη.