ΠΑΟΚ: Οι λόγοι της επιλογής Ίσμαελ Σίλβα

 
ΠΑΟΚ: Οι λόγοι της επιλογής Ίσμαελ Σίλβα

Ενημερώθηκε: 29/05/19 - 15:18

Ο Ίσμαελ Σίλβα θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, σε μια θέση που χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση, καθώς δεν υπολογίζονται άμεσα για διαφορετικούς λόγους οι Βέρνμπλουμ, Μαουρίτσιο και Ολιβέιρα.

Οι συζητήσεις της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ με την πλευρά του Βραζιλιάνου χαφ και της Αχμάτ Γκρόζνι είναι σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, η οικογένεια Σαββίδη φέρεται να προσφέρει όσα χρήματα έδωσε το περσινό καλοκαίρι για τον Λέο Ζαμπά. Δηλαδή, κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ, αν και οι Τσετσένοι αξίωσαν μεγαλύτερο ποσό.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, ο 25χρονος μέσος θα είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας χρονιάς. Ένα από τα στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Θεσσαλονικέων να προχωρήσουν για τον Ίσμαελ Σίλβα είναι το γεγονός πως βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στην Ευρώπη, έχοντας 115 συμμετοχές (με 6 γκολ και 14 ασίστ) στη Σουηδία και 55 ματς με την Γκρόζνι (και 5 γκολ και 11 ασίστ) την τελευταία διετία.

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις ως «8άρι» και ως «10άρι», κάνοντας πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Φυσικά έχει προοπτική μεταγραφής, φέρνοντας ίσως στο μέλλον ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του ΠΑΟΚ.