Προκλητική σκοπιανή προβοκάτσια μέσω του αθλητισμού: Μόνο Μακεδονία! (video)

 
Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ» (video)

Ενημερώθηκε: 05/06/19 - 23:34

Σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας, ενώ το κεντρικό σύνθημα του πλήθους ήταν το «Ποτέ «Βόρεια - Μόνο Μακεδονία» , συνοδεία με τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Και βέβαια, οι παίκτες προκλητικά τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», ενώ και ο αρχηγός της ομάδας νωρίτερα τόνιζε με έμφαση ότι η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα αλλά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσης, τα συνθήματα κατά της αλβανικής κοινότητας της χώρας,ήταν παραπάνω από προκλητικά αφού ακούστηκαν πράγματα όπως «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη ‘’Μακεδονία’’»

Την υποδοχή των πρωταθλητών, διοργάνωσε ο δήμος Σκοπίων. Ωστόσο γρήγορα ο δήμαρχος Πέτρε Σιλέγκοφ, που παραβρέθηκε φορώντας μπλούζα της «Βαρντάρ», αποχώρησε από την εκδήλωση μετά από αποδοκιμασίες του πλήθους...