ΑΕΚ: Μεταγραφικός... οργασμός!

 
ΑΕΚ: Μεταγραφικός... οργασμός!

Ενημερώθηκε: 27/06/19 - 18:15

Σε μεταγραφικό… οργασμό βρίσκονται οι άνθρωποι της ΑΕΚ, που έχουν ξεκινήσει φορτσάτοι το χτίσιμο του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Στις βασικές προτεραιότητές τους ήταν και είναι η παραμονή του Σαντ-Ρος και του Γιόνας Ματσιούλις.

Ο πολύπειρος Λιθουανός φόργουορντ, που με την παρουσία του ανεβάζει επίπεδο όλη την ομάδα, κάτι που φάνηκε κυρίως στο διάστημα της απουσίας του, όταν η ΑΕΚ εντελώς αγνώριστη στις τελευταίες στροφές της σεζόν, αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ «Η Αθλητική Ώρα των Σπορ», έπειτα από διαπραγματεύσεις, η ΑΕΚ κατάφερε να συμφωνήσει με τον 34χρονο και μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν δώσει ήδη τα χέρια για τη νέα σεζόν.

Παράλληλα, κοντά σε συμφωνία η ΑΕΚ βρίσκεται και με τον Σαντ-Ρος αφού και ο Κουβανός γκαρντ φαίνεται πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με την «Ένωση», όπως και από τη ζωή στην Ελλάδα.

Τέλος, η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Νίκου Γκίκα από τον Προμηθέα Πατρών. Το έντονο ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ αποτελεί προτεραιότητα του Ηλία Παπαθεοδώρου και ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Προμηθέα Πάτρας τα δύο τελευταία χρόνια, είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.

Στο μεταξύ, ο Έλληνας κόουτς γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη, καθώς είχαν συνεργαστεί στη νέα Κηφισιά τη σεζόν 2015/16. Φέτος, ο 28χρονος γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 5,1 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ σε 35 παιχνίδια στην Α1, ενώ στο Basketball Champions League είχε αντίστοιχα 8,9 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ, σε 15 συμμετοχές.