Έσβησε η Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Λαγονήσι και Σαρωνίδα

 
lagonhsi

Ενημερώθηκε: 13/09/19 - 17:55

Φωτιά τώρα: Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν καταλυτικη. Η φωτιά ήταν πολύ κοντά σε σπίτια αλλά ευτυχώς ο αέρας φυσούσε σε αντίθετη κατεύθυνση. «Αν δεν είχαν έρθει γρήγορα, θα είχαμε προβλήματα» δήλωσε κάτοικος. Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Το χρονικό του πύρινου εφιάλτη

Με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μμ, η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι Κλειστή η Αθηνών - Σουνίου στο ύψος του ξενοδοχείου Grant Resort. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά έκαιε σε οικόπεδα με χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν στο σημείο 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

#πυρκαγιά

#πυροσβέστες

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην εν υπαίθρω στο δήμο Σαρωνικού, στην Αττική. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 , 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

September 13, 2019

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Εκκενώθηκαν σπίτια

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού στο newsit.gr, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί η περιοχή πάνω από το Grand Resort. «Είναι σε εξέλιξη το μέτωπο στην περιοχή του Grand Resort στο Λαγονήσι, στο 40ο χιλιόμετρο και στους δρόμους που είναι απέναντι. Έχει περάσει η φωτιά και σε κατοικημένη περιοχή. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης. Για την ώρα δεν εκκενώνεται το ξενοδοχείο. Όσα σπίτια είναι απέναντι και βόρεια από το Grand Resort πρέπει να εκκενωθούν«, τόνισε ο Πέτρος Φιλίππου λίγο νωρίτερα στο newsit.gr

Λίγο πριν τις 14:30, με εισήγηση της Πυροσβεστικής ξεκίνησε η απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας και όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά.

Επίσης, έκλεισε η Αθηνών – Σουνίου στο ύψος του γνωστού ξενοδοχείου. Η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου έχει διακοπεί από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Η δήλωση του δημάχου Σαρωνικού:

Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τον καπνό»

Ιδιοκτήτρια καταστήματος επί της Αθηνών – Σουνίου, μιλώντας στο newsit.gr, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε από τη φωτιά στην περιοχή. Ο καπνός ήταν τόσο πυκνός, που οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να δουν τίποτα, όπως περιέγραψε.

«Φαίνεται ότι την έχουν κρατήσει κάπως της φωτιά. Είναι κλειστός ο δρόμος. Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τον καπνό, πετούν συνέχεια ελικόπτερα. Ζήτησαν να εκκενωθούν σπίτια, αλλά εδώ κάτω δεν ήρθε ακόμη η φωτιά. Δεν κατέβηκε στον παραλιακό δρόμο η φωτιά. Μέσα στα σπίτια είναι, λίγο παραπάνω. Από το ξενοδοχείο έχουν βγει και βρέχουν τον δρόμο«, τόνισε.

newsit.gr

notianatolika.gr

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ,