Συνέδριο στο ΠΑΠΕΙ για την «Eικόνα της Ελλάδος την Eπαύριον της Κρίσης»

 
KRISH

Ενημερώθηκε: 16/11/19 - 20:47

Nέο συνέδριο ετοιμάζει το Εργαστήριο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά, με κεντρικό θέμα την εικόνα της Ελλάδας μετά την κρίση, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019.

Στο συνέδριο με τίτλο: «Η Eικόνα της Ελλάδος την Eπαύριον της Κρίσης: Νέες Προκλήσεις - Καινοτόμες Λύσεις» παρουσιάζονται έρευνες που πραγματεύονται το πώς θα γίνει η μετάβαση στην επόμενη ημέρα, αλλά και τους όρους και τις διαδικασίες που παίζουν ρόλο σε αυτή τη μετάβαση. Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και ποιες οι καινοτόμες λύσεις που έχουμε στην διάθεση μας​;

«Δύσκολη  ανάταξη της κρατικής εικόνας μετά την κρίση»

Η διαδικασία ανάταξης κρατικής εικόνας μετά από τέτοιους είδους και τόσο επώδυνη κρίση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η σταδιακή θετική μεταβολή της αδρής πραγματικότητας δύσκολα αποδομεί τα αρνητικά στερεότυπα τα οποία έχει ενσταλάξει η κρίση και ακόμα πιο δύσκολα ανατάσσει από μόνη της την εικόνα της χώρας.

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση μίας ουσιαστικής προοπτικής για την επίτευξη μακροχρόνιας ανάπτυξης και η προσφορά ενός γόνιμου τρόπου στον διάλογο και προβληματισμό για την ανάταξη της εικόνας της Ελλάδας που παραμένει βασική πρόκληση για όλους.

«Όταν σχεδιάζαμε το συνέδριο, οι συνεργάτες μου με ρώτησαν εάν ήμουν σίγουρος ότι ζούμε την «επόμενη ημέρα της κρίσης». Η απάντηση μου είναι ότι η διαδικασία ανάταξης της κρατικής εικόνας μετά από τέτοιους είδους κρίση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε με γόνιμο τρόπο στον διάλογο και προβληματισμό για την ανάταξη της εικόνας της Ελλάδας», αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής του Εργαστηρίου Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Αθανάσιος Ν. Σαμαράς.

Η διαχείριση της εικόνας της χώρας και καινοτόμες λύσεις 

Στις θεματικές που θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνεται η διαχείριση της εικόνας της Ελλάδας στο νέο περιβάλλον, οι νέες προκλήσεις και καινοτόμες λύσεις, μέσα από τη δημοσιογραφική οπτικ, τη στρατηγική επικοινωνία, τα Μέσα ενημέρωσης και τις εικόνες κρατών.

Στο συνέδριο συμμετέχει πλήθος ομιλητών από τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά ( (Καραολή και Δημητρίου 80) και πρόκειται για το 8ο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει το Εργαστήριο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Το Συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου