Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη την Άννα Κορακάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Η ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 11/08/16 - 19:49

Μετά την Αθήνα, πανηγυρική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε και η Θεσσαλονίκη στη χρυσή Ολυμπιονίκη της σκοποβολής στο Ρίο, Άννα Κορακάκη.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε σήμερα η Θεσσαλονίκη τη χρυσή Ολυμπιονίκη από τη Μακεδονία.

Για την υποδοχή της 20χρονης Ελληνίδας αθλήτριας της σκοποβολής και του αεροσκάφους που τη μετέφερε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», «στήθηκε» αψίδα νερού από τα υδροφόρα οχήματα του διεθνή αερολιμένα, ενώ πλήθος κόσμου και πολιτειακών παραγόντων συνέρρευσαν στην αίθουσα αφίξεων.

Μπροστά στην πίστα του αεροδρομίου βρέθηκαν η μητέρα της, Φωτεινή Χριστοδούλου, εμφανώς συγκινημένη κι ανυπόμονη, καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι, που έπνιξαν στην αγκαλιά τους τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, μόλις αυτή και ο πατέρας της πάτησαν το πόδι τους στον αεροδιάδρομο!

«Νιώθω φανταστικά. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έκανα. Η υποδοχή στην Αθήνα, αλλά και εδώ, με βοηθούν να καταλάβω τι έχει γίνει. Το επίτευγμά μου με κάνει αισιόδοξη για περισσότερα μετάλλια στο μέλλον», ανέφερε αρχικά η Κορακάκη.
Μιλώντας για τον τελικό στα 25μ, που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, είπε: «Ηταν στο τέλος η αντίπαλός μου ή εγώ. Είχα πολύ άγχος, διαχειρίστηκα τις σκέψεις μου και τα κατάφερα».

Συνέχισε επισημαίνοντας: «Δεν ξέρω αν θα μπορώ τώρα να μπω στο σπίτι μου (σ.σ. στη Δράμα), αν κρίνω από τις υποδοχές εδώ και στην Αθήνα. Θα γιορτάσω την επιτυχία με τους φίλους και τους συγγενείς μου, που με στήριζαν πριν γίνει όλο αυτό και θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει».

Για το γκρέμισμα του σκοπευτηρίου που έκανε προπονήσεις στη Δράμα, επισήμανε: «Εχω τους τελικούς των παγκοσμίων Κυπέλλων τον Οκτώβριο, θα πρέπει σε λίγες μέρες να αρχίσω να προπονούμαι γι' αυτούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να μεριμνήσει ο Δήμαρχος Δράμας για το που θα προπονηθώ, καθώς αυτοβούλως και βίαια γκρέμισε το σκοπευτήριο στο νταμάρι. Είχαμε και εξοπλισμό μέσα, δεν ενημερωθήκαμε για ό,τι έγινε. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου αποφάσισε να το γκρεμίσει! Απογοητεύθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα χθες, μπαίνοντας στο ίντερνετ για να δω φωτογραφίες. Εξοργίστηκα, για να είμαι ειλικρινής».

Κατέληξε αναφέροντας: «Πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία. Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα».

Αμέσως μετά, η Άννα Κορακάκη και οι συγγενείς της θα κατευθυνθούν στη γενέτειρα της Ολυμπιονίκη, τη Δράμα, όπου και εκεί αναμένεται να στηθεί ένα τρελό πανηγύρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Άννα Κορακάκη: "Θέλω να γίνω κίνητρο για τους νέους" (vid)