Νέα προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Γεωργίου

 
Νέα προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Γεωργίου

Ενημερώθηκε: 29/08/16 - 14:48

Ενα νέο επεισόδιο στην προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες ενοψει μάλιστα και της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup. Νομικοί κύκλοι που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκεινται στον Κώστα Σημίτη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κίνηση του κ. Μοσκοβισί να διευκρινίσει προς την ελληνική πλευρά ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αναρμόδια για ζητήματα λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Παραβλέπουν όμως εσκεμμένα δύο ουσιώδη ζητήματα:

1. Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κρίνει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά την νομιμότητα ή όχι συγκεκριμένων ενεργειών και παραλείψεων του κ. Γεωργίου.

2. Η δικαστική διερεύνηση και το όποιο πόρισμά της, δεν θα καθορίσουν το ύψος του ελλείμματος, αλλά και δεν αμφισβητούν (δυστυχώς)τις δεσμεύσεις της χώρας.

Μέσα όμως από την όλη διαδικασία διερεύνησης θα αποκαλυφθεί εάν υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείματος, γεγονός που επέφερε στο λαό και την χώρα τόσα δεινά.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Eπίτροπος Μοσκοβισί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενημέρωσε αρμοδίως τον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα ενημερώνει το οικονομικό επιτελείο, (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης), που επισκέπτεται τις Βρυξέλλες πως οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες ορίζουν ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αναρμόδια να κρίνει τη λειτουργία και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που υπόκειται στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat.

Και αν τυχόν υπάρξει ελληνικό δικαστήριο που θεωρεί ότι υπάρχει νομική εμπλοκή στον τρόπο που λειτουργεί η ΕΛΣΤΑΤ, οφείλει να παραπέμψει την υπόθεση αμελητί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η επιχειρηματολογία αυτή είναι συντονισμένη. Την είδαμε να την αναφέρει πρώτος ο κ. Γεωργίου σε συνεντεύξεις του, την επανέλαβαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την επικαλέστηκαν ξένες εφημερίδες και τέλος την είδαμε στην διαβόητη επιστολή από τις Βρυξελλες, με την μορφή ωμής παρέμβασης, σαν σε χώρα προτεκτοράτο!

Όπως είπαμε όμως, η προσπάθεια αυτή νομικών κύκλων, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκειται στον Κώστα Σημίτη, με την συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, παραβλέπει σκόπιμα τα δυο ουσιώδη ζητήματα που προαναφέραμε με σκοπό να κουκουλωθεί η υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερο κύμα περικοπών στις συντάξεις-Μειωμένες θα καταβληθούν την Παρασκευή 150.000 επικουρικές

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Δείτε τι θα πληρώσετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών

Μετακινούνται σε άλλη θέση χιλιάδες δημόσοι υπάλληλοι