Το «έσκασε» ενώ ήταν υπό επιτήρηση ο Χρ. Παππάς - Τον αναζητούν από τις 7 Οκτωβρίου

 
Το «έσκασε» ενώ ήταν υπό επιτήρηση ο Χρ. Παππάς - Τον αναζητούν από τις 7 Οκτωβρίου

Ενημερώθηκε: 23/10/20 - 08:01

Αφαντος παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς. Οι έφοδοι της αστυνομίας σε σπίτια σε Αττική και Γιάννενα βρίσκονταν έως και τις απογευματινές ώρες χθες σε εξέλιξη, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» αναφέρουν ότι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Για συνειδητή επιλογή του πελάτη του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών έκανε λόγο, χθες, ο δικηγόρος του Χρ. Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Μιλώντας για την απόφαση του Παππά να παραμένει άφαντος ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε τον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ότι «έκανε την εξής σκέψη για την οποία δεν ξέρω αν θα αναθεωρηθεί αύριο ή μεθαύριο: είναι σωστό για μένα να εκτίσω ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή μέχρι το Εφετεείο όπου μπορεί να μειωθεί ή να απαλλαγώ; Τον χρόνο που θα έχω εκτίσει πώς θα τον πάρω πίσω;».

Ο ίδιος δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου «είχε αυτό τον προβληματισμό από καιρό». Ερωτηθείς αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πελάτης του και αν έχει φύγει στο εξωτερικό ο δικηγόρος απάντησε «δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».

Παραδέχθηκε, δε, ότι ο Χρήστος Παππάς «ήταν υπό επιτήρηση και ας το πούμε έτσι, κατάφερε να μην συλληφθεί». Κατά τον ίδιο, πάντως, «δεν ήταν κάτι οργανωμένο, ήταν μια σκέψη που κάποια στιγμή υλοποιήθηκε».

Από όσους το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή απουσιάζει και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.