Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων, μοτοπορείες και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

 
Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφάνων, μοτοπορείες και μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Ενημερώθηκε: 28/10/20 - 12:59

Στεφάνια στο άγαλμα της Γυναίκας της Πίνδου, στην οδό Παύλου Μελά, κατέθεσαν το πρωί, με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου πολίτες, μέλη οργανώσεων και πρωτοβουλιών. Στις έντεκα το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνου από μέλη των ΑΧΕΠΑΝΣ. Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι οι "Ενωμένοι Μακεδόνες", που κινήθηκαν αργότερα προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου έριξαν βεγγαλικά, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία, με ελληνικές σημαίες, στη Λεωφόρο Νίκης και στη νέα παραλία.

Μπλόκα της Αστυνομίας σε οδηγούς που κινούνται μαζικά με ελληνικές σημαίες

Σε ελέγχους οδηγών που συμμετέχουν σε μηχανοκίνητες πορείες με αφορμή την εθνική επέτειο προχωρούν αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια στην Ηλιούπολη, μια ομάδα με περισσότερες από είκοσι μηχανές και αυτοκίνητα κινήθηκε μέσω των Αμπελοκήπων προς το κέντρο της πόλης. Στην οδό Μοναστηρίου η μηχανοκίνητη πορεία ακινητοποιήθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα περίπου είκοσι οχήματα ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο για να πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης. Κινήθηκαν στις λεωφόρους Μεγ. Αλεξάνδρου και Βασιλίσσης Όλγας και εν συνεχεία στις οδούς Τσιμισκή και Πολυτεχνείου. Μπροστά στα δικαστικό μέγαρο ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ.

Σε κάποιους από τους οδηγούς βεβαιώθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων περί μη διασποράς του κορωνοϊού.

Οδηγός που συμμετείχε σε μοτοπορεία δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Θέλουν να μας κάνουν προσαγωγή. Είμαι με την γυναίκα μου και το παιδί μου. Δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία. Μας σταμάτησαν επειδή είχαμε σημαία”.