Βροχή καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

 
Βροχή καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

Ενημερώθηκε: 17/01/21 - 08:25

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής βίας από τον Αριστείδη Αδαμόπουλου, πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ο φερόμενος ως «θύτης», με δηλώσεις του, έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι και ζήτησε το σεβασμό της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολλές γυναίκες του αθλητικού κόσμου πήραν το βήμα και «έσπασαν» την σιωπή τους για αυτή τη μάστιγα εις βάρος των γυναικών που ονομάζεται σεξουαλική παρενόχληση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μία από αυτές ήταν η Μαρίνα Ψυχογιού, η οποία μέσα από μία ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook ανέφερε ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας χωρίς να τον κατονομάζει.

Έπειτα ακολούθησε η Νίκη Μπακογιάννη, η ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, που θέλησε να μιλήσει και αυτή για τη δική της τραυματική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, η αθλήτρια σε ηλικία 29 ετών αποκάλυψε στην Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και στην ιστοσελίδα sports3, ότι όταν είχε κατακτήσει ήδη ολυμπιακό μετάλλιο εμπιστεύτηκε έναν παράγοντα της ομοσπονδίας της, παράγοντα του ΣΕΓΑΣ και βγήκε μαζί του για ένα αθώο καφέ.

Τα θυμάται σαν τώρα η Νίκη, στα 52 της χρόνια, μητέρα δύο παιδιών με τον αθλητισμό στο πετσί της. Μιλάει για τα δικά της, μιλάει και για τα της Σοφίας που θαυμάζει και συγχαίρει. Και τα λέει, χείμαρρος, με την κατακλείδα ωστόσο να βάζει όλους μας σε σκέψεις: «Τα έχει «αυτά» ο αθλητισμός»!

Και εκεί που νομίζεις ότι όλα αυτά τα σεξιστικά κατάλοιπα της κοινωνίας μας εξαλείφονται, μέσα σε λίγη ώρα όλες αυτές οι μαρτυρίες σε επαναφέρουν στην σκληρή πραγματικότητα.