«Εκρηκτική» αύξηση κρουσμάτων σήμερα - Ήδη πλησίασαν τα 2.300

 
«Εκρηκτική» αύξηση κρουσμάτων σήμερα - Ήδη πλησίασαν τα 2.300

Ενημερώθηκε: 09/03/21 - 10:26

«Εκρηκτική» αύξηση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα, Τρίτη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από νωρίς το πρωί, πλησιάζουν στα 2.300.

Ο αριθμός αυτός προκαλεί ανησυχία, αν και συνήθως την Τρίτη τα κρούσματα είναι συνηθισμένο να παρατηρούνται αυξημένα. Λοιμωξιολόγοι, μάλιστα, σε δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του Σααββατοκύριακου, μιλούσαν για την πιθανότητα να δούμε ακόμα και 3.000 κρούσματα την Τρίτη.

Ενδεικτικό, πάντως, της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη «μάχη» του κορωνοϊού μπαίνουν δύο ιδιωτικές κλινικές με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εθελουσίως στο ΕΣΥ περνούν το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της επιδημίας στη χώρα μας.

Στο «βαθύ κόκκινο» τα νοσοκομεία της Αττικής

Σημειώνεται ότι στο «βαθύ κόκκινο», όσον αφορά την πίεση από περιστατικά COVID-19, παραμένουν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Χθες, το ποσοστό πληρότητας των περίπου 350 κλινών εντατικής COVID στην Αττική ξεπερνούσε το 90% (66,5% στην επικράτεια). Στις απλές κλίνες COVID η πληρότητα στο λεκανοπέδιο ήταν 82%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4-5 ημέρες οι κλίνες είχαν αυξηθεί κατά 300 (προσεγγίζουν πλέον τις 2.500). Στην επικράτεια το ποσοστό πληρότητας των απλών κλινών COVID είναι στο 50%.