Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επιστροφή στις νίκες

 
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επιστροφή στις νίκες

Ενημερώθηκε: 11/03/21 - 12:55

Το αρνητικό σερί των 3 ηττών θέλει να διακόψει ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00, Novasports 2HD) για την 29η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα από τα πλέον παραδοσιακά ντέρμπι του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 9-17 και παλεύουν μόνο για το γόητρο από ‘δω και πέρα, αφού δεν τρέφουν ελπίδες για την οκτάδα. Μια απ’ τα ίδια και για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, που πέτυχε νίκη-ανάσα (84-72) επί της Βαλένθια και ανέβηκε στο 11-15, ωστόσο χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το «τριφύλλι» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος είναι ανέτοιμος, ενώ αποθεραπεύτηκε πλήρως και επανήλθε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Μη διαθέσιμος φυσικά και ο Τι Τζέι Μπρέι.

Από την άλλη, ο Έλληνας τεχνικός της «ομάδας του λαού» δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ταλαντούχο γκαρντ/φόργουορντ Γιόβελ Ζούσμαν.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο προπονητής των «πράσινων», Όντεντ Κάτας, που φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 1995 μέχρι το 1999, ενώ εργάστηκε εκεί ως κόουτς τη σεζόν 2007-08.

Θυμίζουμε ότι στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, η «ομάδα του λαού» επικράτησε 89-81 του Παναθηναϊκού, παρά το μυθικό παιχνίδι του Νέντοβιτς, που πέτυχε 39 πόντους (!) με 14/22 εντός παιδιάς, μοίρασε 6 ασίστ κι έσπασε τα κοντέρ στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης με 45 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα είναι απόλυτα μοιρασμένη (13-13), ενώ οι Ισραηλινοί έφυγαν ηττημένοι στις 4 τελευταίες επισκέψεις τους στο ΟΑΚΑ. Η διαιτητική τριάδα αποτελείται από τους Σρέτεν Ράντοβιτς, Νταμίρ Γιαβόρ και Σέρτζιο Σίλβα.