Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Στηρίξτε τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

 
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Ενημερώθηκε: 14/09/21 - 00:12

Mε αφορμή την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος ζητα τη στήριξη των ομογενών με κάθε δυνατό τρόπο για τη συνέχιση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής.

Η αναφορά του κ.Ελπιδοφόρου γίνεται γιατί η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στην Αμερική αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ενισχυσή της με δύο εκατομμύρια ετησίως αλλά για την εύρυθμη λειτουργία της απαιτείται συνεχής προσπάθεια:

"Η σχολή μας στη Βοστώνη αποτελεί εκείνο τον ιερό τόπο όπου διδάσκεται η παράδοση της αγάπης και της διακονίας, οι οποίες ρέουν άφθονα από το σταυρό επάνω στο Γολγοθά, όπως ακριβώς το τίμιο αίμα του Κυρίου ρέει από το τραχύ ξύλο ως ποταμός ελέους και οικτιρμών για ολόκληρο τον κόσμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προτρέπω όλες τις οικογένειες παντού στην Αρχιεπισκοπή να υποστηρίξουν την αγαπημένη μας Σχολή με προσευχή, αλλά και με κάθε δυνατό τρόπο. Διότι όλοι έχουμε να ωφεληθούμε από την ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση των κληρικών μας στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, για να κηρύττεται και να διδάσκεται πάντοτε το μεγάλο μάθημα της αγάπης, όπως αυτό αναδεικνύεται κατά την παγκόσμια ύψωση του σταυρού",αναφέρει στην εγκύκλιο.