Δράμας Παύλος: να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και να δοθούν στους υγειονομικούς

 
Δράμας Παύλος: να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και να δοθούν στους υγειονομικούς

Ενημερώθηκε: 28/11/21 - 14:00

Την ώρα που κάποιοι κληρικοί υψώνουν τη σημαία κατά των εμβολίων υπάρχουν αρχιερείς σηκώνουν την δική τους σημαία της λογικής προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή και την υγεία των πιστών.

Μεταξύ αυτών και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος , ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολίων και των μέτρων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό σταθμό Startvfm της πρότεινε να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να διατεθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς «οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται και καταπονούνται για να αποτρέψουν τους θανάτους από την βλακεία των ιερέων αυτών που έχουν ευθύνη που στέλνουν ανθρώπους στα νοσοκομεία» . «Έχουμε, να το πω έτσι, απηυδήσει και βγει από τα ρούχα μας με αυτές τις νοσηρές καταστάσεις» λέει .Την ίδια στιγμή καταγγέλλει οτι δέχεται απειλητικές επιστολές από υποστηρικτές των κληρικών που έχει τιμωρήσει, οι οποίες καταλήγουν με την φράση "πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην Δράμα, αν δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις του".

«Δηλαδή θα με δολοφονήσουν αυτοί οι άνθρωποι;» αναρωτιέται ο μητροπολίτης που ξεκαθαρίζει πως «εάν κάτι συμβεί ή στην Μητρόπολη ή σε χώρο δικό μας, ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί και οι πάτρωνές τους, οι ιερείς που τους υποθάλπουν ή αν δεν τους υποθάλπουν οφείλουν δημόσια να αποδοκιμάσουν τέτοιες πράξεις και ενέργειες».

Ο κ.Παύλος μίλησε και για την παθογένεια που έχει αναπτυχθεί και στον χώρο της Εκκλησίας: «Στην Εκκλησία έχουμε εγκληματίες μετανοημένους αλλά Εκκλησία που να καλλιεργεί το έγκλημα και την παραβατική συμφορά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ.Χριστιανισμός τέτοιου τύπου δεν υπάρχει κι αν θέλουν να τον βρουν, να πάνε εκτός της τοπικής εκκλησίας της Δράμας, είτε είναι παπάδες είτε λαϊκοί» .

Αναφορές έκανε και σε ορισμένες μοναχές οι οποίες δίνουν κατευθύνσεις σε ασθενείς ανθρώπους αν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, σε καρκινοπαθείς αν πρέπει να πάρουν φάρμακα, αν πρέπει να πάνε στην Εκκλησία με μάσκα, και πάνε αυτοί που κατευθύνονται από αυτούς – τα ζούμε εδώ στα χωριά μας- καί υβρίζουν τους ιερείς και μετά νοσούν και φτάνουν στο αμήν και σηκώνουν τα χέρια…». Παράλληλα επισήμανε πως ακόμη και στην εξομολόγηση κάποιοι δημιουργούν προβλήματα καθώς μπερδέψει τον λαϊκό με τον μοναχό και τον εξομολόγο με τον ψυχολόγο.

«Οι άνθρωποι θέλουν κάποια ψυχική στήριξη και συγχέουν τον εξομολόγο με τον ψυχολόγο» λέει με νόημα ο μητροπολίτης Παύλος για να διευκρινίσει πως «τελεία και πλήρη υπακοή οφείλει ο μοναχός στον εξομολόγο του, στον πνευματικό του πατέρα. Ο λαϊκός θα πάει να πει τις αμαρτίες του και θα λάβει την άφεση. Μέχρι εκεί».

Όμως υπάρχουν και οι μη υγιείς πνευματικές σχέσεις τις οποίες επισημαίνει ο κ. Παύλος παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν χάσει το νόημα. «Δεν είναι σωστή σχέση: γέροντα να πάρω αυτοκίνητο, γέροντα να κάνω αυτό το πράγμα… έχουμε καταντήσει να έχουν γίνει ορισμένοι πνευματικοί και προξενητάδες και να μπαίνουν μέσα στα σπίτια των ανθρώπων για να δημιουργούν τεράστια προβλήματα και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά μας».

Ο μητροπολίτης Δράμας που έχει λάβει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κάνει έκκληση στους πιστούς να ακολουθήσουν τις οδηγίες των γιατρών τους και να εμβολιαστούν ξεκαθαρίζοντας με τρόπο απόλυτο πως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ πίστεως και εμβολιασμού.

Κατά των αντιεμβολιστών ξέσπασε και ο αρχιμανδρίτης του κλίματος του πατριαρχίου Ρωμανός Αναστασιάσδης με αφορμή κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου και τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται απόαντιεμβολιαστές στο Άγιο Όρος."Σε διάφορες, σελίδες παραπληροφόρησης διαβάσαμε ότι τάχα ο αοίδιμος Γέροντας έφυγε από τη ζωή αφού έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να συσχετισθεί ο θάνατός του με τον εμβολιασμό. Ενώ ακόμη και αυτοί που δεν αποτόλμησαν αυτή την κατάφωρη ψευδομαρτυρία, έγραψαν, χωρίς να υπάρχει λόγος, ότι «ήταν πλήρως εμβολιασμένος»... Γιατί; Αφού ο Γέροντας δεν εκοιμήθη από κορωνοϊό! Τι σημασία έχει εάν ήταν ή όχι εμβολιασμένος; Ο Γέροντας Παύλος είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου εδώ και πολλούς μήνες, από τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια. Έπασχε, όμως, από σοβαρά νοσήματα, καρδιολογικά και διαβήτη. Η καρδιά του είναι αυτή που «τον πρόδωσε», όπως συνηθίζουμε να λέμε, χωρίς αυτό να έχει καμία σχέση με τον εμβολιασμό του. Πολλώ δεν μάλλον με την... τρίτη δόση, την οποία δεν πρόλαβε να κάμει, αφού είχε προγραμματίσει να την κάνει τον επόμενο μήνα".