Απογειώθηκε το πρώτο ελληνικό C-130 για την Πολωνία

 
Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει κουβέρτες, υγειονομικό υλικό-ιατροφαρμακευτική βοήθεια και τρόφιμα

Ενημερώθηκε: 27/02/22 - 16:25

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 απο την 356 Μοίρας Τακτικής Μεταφορών, όπως ανακοινώθηκε απο το Μέγαρο Μαξίμου, εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν με προορισμό την Πολωνία μεταφέροντας αμυντικό υλικό για την Ουκρανία. Το πρώτο C-130 έχει αναχωρήσει, το 2ο βρίσκεται εν αναμονή οδηγιών απογείωσης.

Τα δύο μεταγωγικά θα προσγειωθούν σε συγκεκριμένο πολωνικό αεροδρόμιο όπου συγκεντρώνεται αμυντικό υλικό απο χώρες που έχουν δηλώσει ότι θα συνδράμουν.

Από εκεί η βοήθεια αυτή θα προωθηθεί με άλλο μέσο στην Ουκρανία.

Το «αμυντικό υλικό» συμφώνα με πληροφορίες περιλαμβάνει αριθμό τυφεκίων εφόδου τύπου Καλάσνικοφ ΑΚ-47, μαζί με τα πυρομαχικά τους, αντιαρματικά RPG που φυλάσσονται σε αποθήκες του Ελληνικού Στρατού, απο κατασχεθείσες τεράστιες ποσότητες τέτοιων όπλων κυρίως από επιχειρήσεις του λιμενικού σώματος, καθώς ο ελληνικός στρατός δεν διαθέτει τέτοια όπλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να μεταφερθεί με τα δύο ελληνικά μεταφορικά αεροσκάφη και αριθμός αντιβαλλιστικών/αντιθραυσματικών γιλέκων και κρανών, ως αμυντικός εξοπλισμός προστασίας.

Μετά τις 16.00 αναμένεται να αναχωρήσει για την Πολωνία με πολιτικό μέσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς για να συνοδεύσει την ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί στην Ουκρανία.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει κουβέρτες, υγειονομικό υλικό-ιατροφαρμακευτική βοήθεια και τρόφιμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ