Το Άγιον Όρος υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία

 
Το Άγιον Όρος υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία

Ενημερώθηκε: 24/05/22 - 12:50

Δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος η Ιερά Κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο οποίος όπως τονίζεται έχει ξεκινήσει το 2014.

Η Κοινότητα εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την απώλεια τόσων ανθρώπων και δηλώνει τη συμπαράσταση της στα θύματα των συγκρούσεων, προσευχόμενη υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου νυχθημερόν και αδιαλείπτως.

Η ανακοίνωση συμπίπτει να την επίσκεψη του κ.Βαρθολομαίου στις 27,28 και 29 του μήνα η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ρωσίας. Η Μόσχα όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούν το Φανάρι ότι επιδιώκει την απέλαση Ρώσων μοναχών και τους αυξημένους ελέγχους εντός και εκτός του Όρους.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους:

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, εξ αφορμής του από του έτους 2014 αρξαμένου πολέμου εις την Ουκρανίαν, μεταξύ αδελφών ηνωμένων απ’ αιώνος με κοινήν εν Χριστώ πίστιν και ιστορίαν, από καιρού έχει προτρέψει τα εν Αγίω Όρει Ιερά Καθιδρύματα ίνα εντείνουν τας δεήσεις και προσευχάς προς κατάπαυσιν αυτού.

Συνεχιζομένου δε και ενταθέντος επ᾽ εσχάτων αυτού, εκφράζει μετά συνοχής καρδίας την βαθείαν λύπην αυτής διά τας απωλείας τόσων αδελφών ημών και την συμπαράστασιν αυτής εις τα θύματα της συγκρούσεως.

Το Άγιον Όρος, ως υπερχιλιετής μοναχική πολιτεία, ακολουθώντας τα από τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν διά του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας παραδοθέντα κελεύσματα περί της μεταξύ ημών των ανθρώπων αγάπης και φιλαδελφίας, προσεύχεται νυχθημερόν και αδιαλείπτως υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και των ως άνω εμπολέμων περιοχών ειδικώτερον.

Ειρήνη η οποία θα επιτευχθή παρά του «Θεού του όντος ειρήνη και Πατρός οικτιρμών» με την επιστροφήν εις το πνεύμα του Ευαγγελίου και με ειλικρινή μετάνοιαν όλων, ώστε να βασιλεύση η αγάπη, η αλήθεια και η δικαιοσύνη.

Είθε η Προστάτις και Έφορος του Ιερού ημών Τόπου Υπεραγία Θεοτόκος, τας πρεσβείας της Οποίας, ως και πάντων των αγίων, επικαλούμεθα, να μεσιτεύση προς τον Αναστάντα Χριστόν διά την επικράτησιν της πολυποθήτου ειρήνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ