Μακάμπι Χάιφα: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

 
Μακάμπι Χάιφα: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Ενημερώθηκε: 15/06/22 - 14:08

Η Μακάμπι Χάιφα έκανε ίσως την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της την περσινή σεζόν και αυτή η επιτυχία την έστειλε στο Champions League και συνάμα στο δρόμο του Ολυμπιακού, στο 2ο προκριματικό γύρο.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ πέρυσι κατέκτησε τόσο το Toto Cup που λειτουργεί ως δεύτερη διοργάνωση κυπέλλου όσο και το Super Cup, ενώ στο κανονικό κύπελλο, το State Cup, έφτασε στον τελικό όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από την Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Τι έκανε το 2021-2022

Η αποτυχία της Μακάμπι στην Ευρώπη αποδείχθηκε ευεργετική ώστε να εστιάσει στις εγχώριες διοργανώσεις. Αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό του Champions League από την Καϊράτ, συνέχισε στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League, όπου αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Όταν... απελευθέρωσε το καλεντάρι της, έκανε δέκα σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν (26 αγωνιστικές) με μόλις τρεις ήττες. Στα playoffs τίτλου πήρε προβάδισμα από νωρίς και τελικά οι άλλες τρεις ήττες της σεζόν (σε 10 αγώνες) πέρασαν αναίμακτα.

Στο κύπελλο έφτασε στον τελικό με πέντε νίκες σε τέσσερις γύρους και ηττήθηκε στον τελικό, ενώ στο Toto Cup είχε δύο νίκες και μία νίκη τον περασμένο Ιούλιο στο Super Cup κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Ο Ομέρ Ατζιλί εκτόξευσε τις μετοχές του την περσινή σεζόν, παίζοντας ως δεξί εξτρέμ αν και αριστεροπόδαρος. Με 28 γκολ και 14 ασίστ σε 53 αγώνες όλων των διοργανώσεων ήταν ο MVP της σεζόν, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη στην κορυφή της επίθεσης τον Ντιν Ντέιβιντ των 23 τερμάτων. Πίσω τους, ο Τζάρον Τσέρι με 13 γκολ και 13 ασίστ ήταν ο "εγκέφαλος" της ομάδας, ενώ ο Χοσέ Ροντρίγκεθ με εμπειρία από La Liga και Bundesliga προσέφερε τις εμπειρίες του.

Ο Μπεν Σαχάρ θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, ως η περσινή μεγάλη μεταγραφή, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κι αυτήν τη στιγμή είναι τραυματίας, ενώ στην άμυνα οι Μπόγκνταν Πλάνιτς και Σον Γκόλντμπεργκ είχαν σχηματίσει ένα δίδυμο στόπερ που δεν άλλαζε με τίποτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ