Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

 
Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ενημερώθηκε: 28/06/22 - 21:03

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δέκα από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 20 - 26 Ιουνίου.

Καθαρά αυξητικές τάσεις ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (+145%), στο Βόλο (+107%), στη Λάρισα (+101%), στη Θεσσαλονίκη (+100%), στη Ξάνθη (+97%), στην Αττική (+66%), στην Αλεξανδρούπολη (+43%), στο Ηράκλειο (+42%), στον 'Αγιο Νικόλαο (+37%) και στα Ιωάννινα (+35%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στη Πάτρα (+3%).

Να σημειωθεί ότι οι νέες μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5 είναι πιο μεταδοτικές και δίνουν διαφορετικά συμπτώματα, λίγο πιο έντονα από την Όμικρον 2.

Οι ειδικοί παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων και τα στάδια της πανδημίας και παράλληλα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πολλοί ζητούν την επαναφορά της μάσκας σε πλοία και αεροπλάνα και σε χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι έχουν επαφή με αρκετό κόσμο. Συστήνουν δε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πριν από κοινωνικές υποχρεώσεις, γάμους βαφτίσια, πανηγύρια, να υποβάλλεται ο πολίτης σε τεστ προκειμένου να προστατέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ