ΝΑΤΟ - Επανέρχεται ο Ερντογάν και επιμένει στην προκλητική ρητορική: Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου

 
ΝΑΤΟ - Επανέρχεται ο Ερντογάν και επιμένει στην προκλητική ρητορική: Η Ελλάδα πρέπει να λογοδοτήσει για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου

Ενημερώθηκε: 30/06/22 - 19:25

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και του πρωθυπουργού, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο, για αθέτηση υποσχέσεων που του έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. «Πρόσφατα, του έκανα μια προσφορά στο δείπνο που τον φιλοξένησα στην Κωνσταντινούπολη. Του είπα ότι δεν πρέπει να βάζουμε τρίτους στα μεταξύ μας ζητήματα από εδώ και πέρα. Φυσικά, έσπασε τη συμφωνία μας, όταν πήγε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δύο – τρεις εβδομάδες μετά και στο Νταβός». Ιδιαίτερη είναι η ενόχληση του Ερντογάν και για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, καθώς όπως είπε «σαν να μην έφτανε αυτό πήγε ένα βήμα παραπέρα και επισκέφθηκε αυτά τα μικρά νησιά που είναι στρατικοποιημένα παράνομα».

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές, και πρέπει να λογοδοτήσει γι αυτό.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Δεν κατέστη αμέσως σαφές σε ποια χρονική περίοδο σημειώθηκαν οι εικαζόμενες παραβιάσεις, μεταδίδει το Reuters.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ