Ποιος είναι ο Έλληνας πιλότος που «έχασε» τη ζωή του στη Σάμο

 
Ποιος είναι ο Έλληνας πιλότος που «έχασε» τη ζωή του στη Σάμο

Ενημερώθηκε: 14/07/22 - 15:50

Μεγάλη είναι η θλίψη για τον χαμό των δυο εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο την Τετάρτη 13/7, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Ελληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β., 49 ετών, με καταγωγή από την Πρέβεζα και όπως αναφέρει το iefimerida ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κάτοικος Γλυφάδας, και άφησε πίσω του δύο παιδιά, ηλικίας 16 και 10 ετών.

Κατά τη διάρκεια υδροληψίας και ενώ οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν ήταν ιδανικές, αφού φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και ο κυματισμός ήταν έντονος, το ελικόπτερο τούμπαρε, με συνέπεια οι τέσσερις επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα. Οι δύο επιβαίνοντες, ο Ελληνας και ο Ρουμάνος, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ να τους επαναφέρουν, δεν τα κατάφεραν.

Στην Πρέβεζα που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του 49χρονου το κλίμα είναι βαρύ και όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι. Όπως δήλωσε φίλος της οικογένειας του 49χρονου «είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Μια πάρα πολύ καλή οικογένεια. Ήταν απόστρατος στρατιωτικός και ο αδελφός του είναι στρατιωτικός γιατρός στα Γιάννενα. Το μάθαμε αμέσως από συγγενείς. Ήταν πιλότος και είχε βγει στη σύνταξη. Εργαζόταν στην πυρόσβεση και επικοινωνούσε με τις δυνάμεις εδάφους. Οι ώρες είναι δύσκολες για όλους μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ