Άρης: Τα προφίλ των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζίρα

 
Άρης: Τα προφίλ των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ζίρα

Ενημερώθηκε: 18/07/22 - 19:22

Ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού κοινού είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον δρόμο του Άρη, εφόσον οι «κίτρινοι» προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League κόντρα στην Γκόμελ, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είναι το φαβορί κόντρα στη Ζίρα, έχει έντονο το χρώμα της Super League στις τάξεις της.

Ο λόγος για τον Bλάνταν Ίβιτς που ήταν προπονητής της Μακάμπι από το 2018 έως και το 2020, κατακτώντας και τα δύο πρωταθλήματα που διεκδίκησε, με τον Σέρβο στη συνέχεια να αποχωρεί και να επανέρχεται το φετινό καλοκαίρι για να επαναφέρει την ομάδα του στην κορυφή, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια τερμάτισε στη δεύτερη και τρίτη θέση. Βοηθός του είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς και προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Κελπέκης

Ο παίκτης που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή από το ρόστερ των Ισραηλινών είναι ο 34χρονος επιθετικόςΕράν Ζάχαβι, που όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και είναι άγνωστη η πιθανή ημερομηνία της επιστροφής του, ενώ ονόματα που ξεχωρίσουν επίσης είναι αυτά των Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς, Στίπε Πέριτσα και Νταν Μπίτον.

Εκτός του Έραν Ζάχαβι, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει αποκτήσει το φετινό καλοκαίρι τους Γιόρις φαν Όβεριμ (ελεύθερος από την Ουτρέχτη) και Νιρ Μπίτον (ελεύθερος από Σέλτικ), ενώ αποχώρησε ο 19χρονος Νοβάτους Μιρόσι, που αποκτήθηκε με μεταγραφή από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει 23 πρωταθλήματα, αλλά όπως προαναφέραμε τα δύο τελευταία χρόνια βλέπει την πλάτη της Μακάμπι Χάιφα, που είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League.

Σε ό,τι αφορά στη Ζίρα, που είναι η αντίπαλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την έκπληξη, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Αζερμπαϊτζάν, πίσω από την πρωταθλήτρια Καραμπάγκ και τη Νέφτσι Μπακού.

Προπονητής είναι ο Ρασάντ Σαντίκοφ, που από το φετινό καλοκαίρι θα αρχίσει την τρίτη του σεζόν στην ομάδα. Αυτός που ξεχωρίζει από το ρόστερ είναι ο Γάλλος που έχει ρίζες από τη Σενεγάλη, Χαμιντού Κεϊτά, που αγωνίζεται ως εξτρέμ, ενώ και ο επιθετικός χαφ, Ραγκίμ Σαντίκοφ, αποτελεί ένα πολύ δυνατό όνομα στην κατηγορία και αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Σουμγκαγίτ. Επιπλέον, στο ρόστερ υπάρχει ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, Δημήτρης Χαντάκιας, που την περσινή σεζόν είχε 28 συμμετοχές.

Η Ζίρα δεν έχει κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα, παρά μόνο μια φορά στην ιστορία της έχει τερματίσει στη δεύτερη θέση, ενώ είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το 2017 απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League την Ντιφερντάνζ και στον δεύτερο προκριματικό αποκλείστηκε από την Άστρα Γκιούργκιου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ