Ταϊβάν: Η Κίνα έκανε "ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης" στο νησί

 
Ταϊβάν: Η Κίνα έκανε "ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης" στο νησί

Ενημερώθηκε: 06/08/22 - 09:43

Κινεζικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοιωτικές ασκήσεις επίθεσης κατά του βασικού νησιού της Ταϊβάν σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι, ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη νήσο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι πολλές ομάδες κινεζικών αεροσκαφών εντοπίστηκαν στο στενό της Ταϊβάν και κάποια παραβίασαν τη μέση γραμμή, η οποία χωρίζει την ηπειρωτική Κίνα από την Ταϊβάν. Ο στρατός της Ταϊβάν εξέδωσε προειδοποίηση και ανέπτυξε δυνάμεις περιπολίας εναέριας αναγνώρισης και πλοία για να παρακολουθούν την κατάσταση.

Ο στρατός της Ταϊβάν δήλωσε ακόμη ότι επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από απαγορευμένα ύδατα γύρω από τα εξωτερικά νησιά της αργά την Παρασκευή.

Ο στρατός απάντησε με την εκτόξευση φωτοβολίδων για να τα απομακρύνει, και θα παραμείνει σε υψηλή επιφυλακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από το Kinmen, το Lieyu και το κοντινό νησί Beiding που διοικείται από την Ταϊβάν, ενώ άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εθεάθησαν να πλησιάζουν το νησί Liang του Matsu και το Dongyin. 

Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας κάνουν τα πλοία να σκέφτονται διπλά για να κατευθυνθούν σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ταϊβάν, δημιουργώντας πιθανές καθυστερήσεις για τις αποστολές ηλεκτρονικών αγαθών. Οι πλοιοκτήτες, που ανησυχούν για το ενδεχόμενο πυραυλικών χτυπημάτων, επιλέγουν να αδρανοποιούν τα πλοία και να καίνε επιπλέον καύσιμα μέχρι να περάσουν οι ασκήσεις.

Τα πλοία ρίχνουν άγκυρα στη θάλασσα για να αποφύγουν μια ζώνη ασκήσεων που βρίσκεται ακριβώς έξω από το λιμάνι Kaohsiung στα νότια της Ταϊβάν, δήλωσε ο Jayendu Krishna, αναπληρωτής επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Drewry Maritime Advisors. Η ζώνη, μία από τις μεγαλύτερες περιοχές όπου η Κίνα πραγματοποιεί ασκήσεις, απέχει 15 ναυτικά μίλια από την είσοδο του λιμανιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ