Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 
astynomia_mat_dikastiria

Ενημερώθηκε: 06/12/22 - 11:42

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ασκήθηκε εις βάρος του 32χρονου αστυνομικού που συνελήφθη επειδή άνοιξε πυρ εναντίον του 16χρονου Ρομά στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών. Μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Ο αστυνομικός πήρε προθεσμία προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία του. Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρωθεί ομάδα Ρομά, ενώ ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα τόσο εντός όσο κι εκτός των Δικαστηρίων υπό τον φόβο να υπάρξουν επεισόδια.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής.

Χαροπαλεύει ο 16χρονος

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, που χαροπαλεύει σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μετά από πολύωρο χειρουργείο αφαιρέθηκε η σφαίρα, ωστόσο, η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Σύμφωνα με την διευθύντρια της κλινικής, όπου νοσηλεύεται έχουν τρωθεί σημαντικά σημεία του εγκεφάλου του παιδιού που σχετίζονται με τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ