Σούπερ Πόρτο με "πεντάρα" στη Λέστερ, συνεχίζει στην Ευρώπη η Λέγκια

 
Σούπερ Πόρτο με "πεντάρα" στη Λέστερ, συνεχίζει στην Ευρώπη η Λέγκια

Ενημερώθηκε: 08/12/16 - 00:34

Η Πόρτο πραγματοποιώντας μια τρομερή εμφάνιση, διέλυσε τη Λέστερ με 5-0 και εξασφάλισε την πρόκρισή τους στους "16" του Champions Leage ως δεύτερη πίσω από τους πρωταθλητές Αγγλίας!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και προσπάθησαν να καθαρίσουν γρήγορα το ματς. Πράγμα που έγινε κιόλας! Ο Αντριέν Σίλβα άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό και είκοσι λεπτά μετά ήρθε ο Κορόνα να κάνει το 2-0 με εξαιρετικό πλασέ και να βάλει φωτιά στο "Ντραγκάο".

Η Λέστερ είχε πολύ κακή εικόνα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι την είχε παρατάξει με αρκετές αλλαγές και οι "αλεπούδες" είχαν γίνει… έρμαιο στις ορέξεις της Πόρτο. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι "δράκοι" σκόραραν και τρίτη φορά πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο Περέιρα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπραχίμι με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζάμερ!

Το σκορ δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, που απλώς προσπαθούσαν να μην… διασυρθούν! Δεν το κατάφεραν, όμως! Στο 64ο λεπτό, ο Αντριέν Σίλβα σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και στο 77’ ο Ντιόγκο Γιοτά έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0!

Στο άλλο παιχνίδι του έβδομου ομίλου, η Κοπεγχάγη νίκησε άνετα με 0-2 την αδιάφορη Μπριζ στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", όμως η νίκη της Πόρτο επί της Λέστερ άφησε την πρωταθλήτρια Δανίας εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και στους "32" του Europa League.

Το αυτογκόλ του Μεχέλ και η κεφαλιά του Γιόργκενσεν έδωσαν τη νίκη στους πρωταθλητές Δανίας.

Τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής:

Πόρτο-Λέστερ 5-0

(6’, 64’ πέν. Σίλβα, 26’ Κορόνα, 44’ Μπραχίμι, 77’ Γιοτά)

Κλαμπ Μπριζ-Κοπεγχάγη 0-2
(8’ Μεσέλ αυτ., 15’ Γιόργκενσεν)

Η βαθμολογία του έβδομου ομίλου:
1 Λέστερ 13 (7-6)
2 Πόρτο 11 (9-3)
3 Κοπεγχάγη 9 (7-2)
4 Κλαμπ Μπριζ 0 (2-14)

Η Λέγκια Βαρσοβίας, μένοντας σταθερή στις αξίες της και στον τρόπο παιχνιδιού της, πήρε μια τεράστια νίκη, με 1-0 επι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου, "κλείνοντας" θέση για τους "32" του Europa League.

Οι Πολωνοί με γκολ του Γκιγέρμε στο 30' πήραν προβάδισμα στο σκορ και κόντρα στη ροή του αγώνα, απειλήθηκαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις από τους Πορτογάλους, αλλά κατάφεραν για πρώτη φορά να κρατήσουν το "0" στην άμυνα τους, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη επιτυχία.


Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου

Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-2
(28', 53' Μπενζεμά – 60' Ομπαμεγιάνγκ, 88' Ρόις)

Λέγκια Βαρσοβίας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(30' Γκιγέρμε)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1.Ντόρτμουντ 14 (20-9)
2.Ρεάλ Μαδρίτης 12 (16-10)
3.Λέγκια Βαρσοβίας 4 (9-24)
4.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3



Μετά από δύο ήττες στο Γουέμπλεϊ, η Τότεναμ δεν είχε περιθώριο για τρίτη αν δεν ήθελε να σταματήσει εδώ η ευρωπαϊκή της πορεία. Αν και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγήθηκε στο Λονδίνο, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο επικράτησε 3-1 και εξασφάλισε την τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου, που την οδηγεί στους "32" του Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το Γουέμπλεϊ, όταν στο 33’ από την υπέροχη κεφαλιά-πάσα του Τόσιτς ο Τζαγκόεφ βρέθηκε απέναντι από τον Γιορίς και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς πριν βγει το ημίχρονο. Στο 38’ και σε φάση που άρχισε από οφσάιντ ο Άλι με όμορφο κοντρόλ και πλασέ στην απέναντι γωνία ισοφάρισε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόουζ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κέιν απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Τα "σπιρούνια" καθάρισαν το ματς στο 77’, όταν ο Ακινφέεφ απέκρουσε μεν την κεφαλιά του Άλι, αλλά ο ίδιος με το πόδι έστειλε την μπάλα στην εστία του!

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουίνκς, Γουανιάμα (68’ Αλντερβάιρελντ), Έρικσεν, Άλι, Σον (62’ Εμπίντα), Κέιν (83’ Ονόμα).

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Νάτχο, Τζαγκόεφ, Τόσιτς (71’ Γκορντιουσένκο), Γκολοβίν (46’ Τσάλοφ), Μιλάνοφ, Τραορέ (79’ Στράντμπεργκ).

Βαθμολογία
1. Μονακό 11
2. Λεβερκούζεν 10
3. Τότεναμ 7
4. ΤΣΣΚΑ 3


Τέλος,η Γιουβέντους, "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, καθώς επικράτησε 2-0, με αποτέλεσμα να προκριθεί ως πρώτη του όγδοου ομίλου στη φάση των "16" του Champions League.


Σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Η Γιουβέντους είχε τον έλεγχο και τη κατοχή, αφού η Ντινάμο Ζάγκρεμπ περίμενε πίσω, αλλά η "Γηραιά Κυρία" δεν έδειχνε τόσο μεγάλη όρεξη για να σκοράρει. Οι Πιάνιτς και Μάτζουκιτς είχαν κάποιες καλές στιγμές για το προβάδισμα της ομάδας του Αλέγκρι, αλλά μέχρι εκεί. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά και πολύ γρήγορα άνοιξε το σκορ, με το γκολ του Ιγκουαΐν. Η Ντινάμο εξακολουθούσε απλά να… συμμετέχει στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στην επίθεση και να διπλασιάζουν τα τέρματά τους με τον Ρουγκάνι στο 73’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα, με το 2-0 να μένει μέχρι τη λήξη.


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν-Σεβίλλη 0-0

Γιουβέντους-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0
(52’ Ιγκουαΐν, 73’ Ρουγκάνι)

Βαθμολογία

Γιουβέντους 14
Σεβίλλη 11
Λιόν 8
Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0