Τι εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών

 
Τι εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών

Ενημερώθηκε: 09/12/16 - 19:58

Από διαφορετική σκοπιά σε σχέση με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο Μοσχάτο, βλέπει ο Κώστας Καραμανλής τις πολιτικές εξελίξεις. Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνομιλίες που έχει με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, που τον επισκέπτονται, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει ταυτόχρονα με τα εθνικά θέματα.

πρόωρες εκλογές

Αλέξης Τσίπρας

Ο Κώστας Καραμανλής εκτιμά πως η χώρα δεν θα οδηγηθεί άμεσα σε , καθώς πιστεύει ότι ο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μήπως και ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα, που επικρατεί στην κοινωνία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ακόμα ότι μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα έχει βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές και θα έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Εκείνο, που θα απομένει πλέον, θα είναι η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, κάτι που θεωρεί κομβικό.

Κώστας Καραμανλής

Κυριάκος Μητσοτάκης

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο διαφωνεί με την στρατηγική που ακολουθεί ο , καθώς θεωρεί πως οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν θα βγάλουν την χώρα από την κρίση και ότι η ΝΔ θα κληθεί να βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά» με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τακτικοί συνομιλητές του σημειώνουν με νόημα ότι «ο Κώστας Καραμανλής ήταν εκείνος που βλέποντας την κρίση να χτυπάει την πόρτα της χώρας μας ήταν εκείνος που μίλησε για πάγωμα μισθών και συντάξεων και έχασε τις εκλογές του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου με το "λεφτά υπάρχουν" με τις γνωστές συνέπειες που υπήρξαν για την χώρα μας».

Ωστόσο ιδιαίτερα ανήσυχος είναι για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, τονίζοντας πως για την αντιμετώπιση τους χρειάζεται εθνική συνεννόηση η οποία δεν φαίνεται να υπάρχει στο πολιτικό τοπίο. Παράλληλα εκτιμά ότι οι προκλήσεις από την Τουρκία θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει κανονικά το παρών στην αυριανή συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού, όπως πράττει άλλωστε σε όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες. Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Σχετικά θέματα:

''13η σύνταξη'': Ποιοί θα πάρουν το ''δώρο'' Τσίπρα και πότε – Αναλυτικά παραδείγματα!

Διάγγελμα παροχολογίας από τον Αλέξη Τσίπρα με "άρωμα εκλογών" (ΒΙΝΤΕΟ)

13η σύνταξη: Από που θα βρεθούν τα λεφτά για τα ''δώρα'' Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους!

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ από την κυβέρνηση: Θα περιμένετε για εκλογές το 2019

Νέα Δημοκρατία: Ένας πρωθυπουργός σε πανικό και αποδρομή