Η συναίνεση της ΝΔ στα νησιά δεν σημαίνει συναινετική ψήφιση νέων μέτρων

 
Η συναίνεση της ΝΔ στα νησιά δεν σημαίνει συναινετική ψήφιση νέων μέτρων

Ενημερώθηκε: 21/12/16 - 14:51

Της Ευτυχίας Αδηλίνη

Να προλάβει την κυβέρνηση σπεύδει η ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι το σημερινό «ναι» στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζεται και η συναίνεση της ΝΔ στην ψήφιση νέων μέτρων.

Τουτέστιν, η ΝΔ αντιπολίτευσΙς σπεύδει να ...κάψει γέφυρες τόσο προς την κατεύθυνση της σεναριολογίας των ημερών περί ενός δημοψηφίσματος, όσο και προς την κατεύθυνση της συναινετικής ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής νέων μέτρων - μέγγενη για την κοινωνία, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω στενών του συνεργατών διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις (εντός και εκτός Ελλάδας) ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη βουλή ένα νέο πακέτο.

Μάλιστα, από την οδό Πειραιώς ξεκαθαρίζουν ότι αυτό που απαιτείται είναι η υλοποίηση ενός ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, αυτό το οποίο πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι συναίνεση σε νέα μέτρα ήτη ένα ακόμα μνημόνιο.

Η ΝΔ έσπευσε να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της μέσω του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια ο οποίος ερωτηθείς για τυχόν δημοψήφισμα απήντησε χαρακτηριστικά: "Θα αστειεύεστε".

"Είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα. Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται. Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό Μνημόνιο. Συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού. Ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα "αντίδωρο" στους συνταξιούχους επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων....Ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος. Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού", επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, ξεκαθαρίζοντας προς την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί παρόμοιο σκηνικό με τον Αυγούστου του 2015 που η ΝΔ έβαλε πλάτη για να αποφύγει. Αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ.

«Ας μην ελπίζουν σε μας» ξεκαθαρίζουν από την οδό Πειραιώς βλέποντας το ότι καθυστερεί η β αξιολόγηση και ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να συμφωνήσει να δώσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών αν τα πράγματα οδηγηθούν στο μη παρέκει» ξεκαθαρίζουν από τη ΝΔ.

«Έχουμε πει, ξεκάθαρα, ότι εμείς δεν θα αποτελέσουμε το άλλοθι του κ. Τσίπρα, προκειμένου να διαφύγει των δικών του ευθυνών. Και ότι ο ίδιος δε θα μετατρέψει τις δικές του ευθύνες σε εθνικές ευθύνες. Εάν νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ή στήριξη προκειμένου να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα από τη Βουλή, τότε να προχωρήσει στα δέοντα. Και αυτά είναι εκλογές", σημείωσε ο κ. Κικίλιας, επαναφέροντας το μείζον αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση προσφυγή στην κάλπη, ως λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Zητούν ενυπόγραφη δέσμευση ότι θα είναι μόνο για μία φορά η 13η σύνταξη

ΚΑΙΡΟΣ 21/12/2016: Χιόνι στην Πάρνηθα και στην Κρήτη

Μεξικό: Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από τις εκρήξεις στην αγορά πυροτεχνημάτων (Βίντεο)

Δείτε τις τιμές των διοδίων στην Αθηνών - Πατρών από την Πρωτοχρονιά 2017 

 Σοκαριστικό tweet από τον ακροδεξιό Βίλντερ: Η Μέρκελ εμφανίζεται βουτηγμένη στο αίμα