O Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ ήταν μεταξύ όσων συμμετείχαν χθες, Τετάρτη στη συνάντηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο για τη μεταπολεμική Γάζα, όπως επιβεβαίωσε το BBC.
Ο Μπλερ είχε διατελέσει απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή για μερικά χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον βρετανικό πρωθυπουργικό θώκο, το 2007, εστιάζοντας στην οικονομική ανάπτυξη των παλαιστινιακών περιοχών και στη δημιουργία συνθηκών για μια λύση δύο κρατών.
Ο 72χρονος πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος βρέθηκε χθες, Τετάρτη στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με τον Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Axios, παρών στη συνάντηση ήταν και ο γαμπρός του Τραμπ και πρώην ανώτερος σύμβουλος, Τζάρετ Κούσνερ.
Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για τη χθεσινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον.
Ο απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καταρτίζουν ένα «πολύ ολοκληρωμένο» σχέδιο για την «επόμενη μέρα» μετά τη ληξη του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα από τον Οκτώβριο του 2023.
Παρόλα αυτά, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους σχετικά με το σχέδιο για δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντεον Σαάρ απάντησε πως «δεν θα υπήρχε κανένα σχέδιο».
Πηγή: BBC, Axios