ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό έγκλημα η δολοφονία της 23χρονης Ιρίνα Ζαρούτσκα - Επισύρει τη θανατική ποινή

 
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό έγκλημα η δολοφονία της 23χρονης Ιρίνα Ζαρούτσκα - Επισύρει τη θανατική ποινή

Ενημερώθηκε: 10/09/25 - 15:10

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία της 23χρονης Ουκρανής πρόσφυγα Ιρίνα Ζαρούτσκα μέσα σε τρένο στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, από τον 35χρονο Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, ο οποίος την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, ενώ η κοπέλα καθόταν αμέριμνη μπροστά του.

Σήμερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε σε βάρος του δράστη - άστεγος και υπότροπος σε βίαια εγκλήματα - κατηγορίες για ομοσπονδιακό έγκλημα, που μπορεί να επισύρει ακόμα και τη θανατική ποινή.

Ο 35χρονος κατηγορείται ομοσπονδιακά για πρόκληση θανάτου σε σύστημα μαζικών μεταφορών, κάτι που επιφέρει έως και ισόβια κάθειρξη ή θανατική ποινή.

Ο Ρας Φέργκιουσον, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη δυτική περιφέρεια της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες καθώς συνεχίζεται η έρευνα.

Η ομοσπονδιακή έρευνα θα διεξαχθεί παράλληλα με την πολιτειακή υπόθεση,  που κατηγορεί τον Μπράουν για φόνο πρώτου βαθμού.

Η θανατική ποινή είναι επίσης μια πιθανή τιμωρία για άτομα που έχουν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού στη Βόρεια Καρολίνα. Ωστόσο, η πολιτεία δεν έχει εκτελέσει καμία θανατική ποινή από το 2006.

Η ομοσπονδιακή κατηγορία έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ερωτημάτων και επικρίσεων σχετικά με το γιατί ο Ντεκάρλος κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά τις 14 προηγούμενες συλλήψεις του.

Πηγή: skai.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ