Η Ρωσία εξαπέλυσε μια από «τις μεγαλύτερες επιθέσεις» με drones στο Κίεβο

 
drones attack kyiv

Ενημερώθηκε: 28/09/25 - 08:34

Σφοδρό βομβαρδισμό δέχθηκε το Κίεβο νωρίς σήμερα, με ανεξάρτητους παρατηρητές να κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα από την έναρξη του πολέμου.

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) πέταξαν πάνω από την πόλη και τη γύρω περιοχή ενώ ακουγόταν ο ήχος από αντιαεροπορικά πυρά στη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση ήταν σε εξέλιξη στις 7.20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Κάποιοι κάτοικοι έσπευσαν να προστατευθούν στους υπόγειους σταθμούς του μετρό. Πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορική επιδρομή.

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο και τέσσερις στη Ζαπορίζια από τις ρωσικές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε λόγο για επιθέσεις με drones και πυραύλους.

Οι τρεις τραυματίες στην ουκρανική πρωτεύουσα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο.

Η Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά) χτυπήθηκε «τουλάχιστον τέσσερις φορές» σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Ιβάν Φεντόροφ, που έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας ανακοίνωσαν το κλείσιμο του εναέριου χώρου επικαλούμενες ζητήματα «εθνικής ασφάλειας»

Έκλεισε σήμερα το πρωί ο εναέριος χώρος της Πολωνίας κοντά στις περιοχές Λούμπλιν και Ρζεσζόφ, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι πολωνικά και «συμμαχικά» αεροσκάφη άρχισαν να επιχειρούν «για να διασφαλίσουν τον εναέριο χώρο αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε πλήγματα κατά της Ουκρανίας».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο στρατός της χώρας σε ανάρτηση του στο X: «Σχετικά με τη δραστηριότητα της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εξαπολύει επιθέσεις στο έδαφος της Ουκρανίας, πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη άρχισαν να επιχειρούν στον εναέριο χώρο μας». Το Flightradar24 ανέφερε νωρίτερα ότι ο εναέριος χώρος έκλεισε «εξαιτίας μη προγραμματισμένης στρατιωτικής δραστηριότητας για ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ