Πεντανόστιμοι σπιτικοί κουραμπιέδες lotus χωρίς μίξερ

 
κουραμπιεδες λοτους

Ενημερώθηκε: 04/12/25 - 23:51

Ο γνωστός σεφ Γιάννης Χαλκίδης μας καθοδηγεί στον πιο hot γαστρονομικό πειρασμό των Χριστουγέννων: τους κουραμπιέδες Lotus. Ο σεφ υπόσχεται ότι η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορεί να υλοποιηθεί στο σπίτι, χωρίς την ανάγκη ιδιαίτερου εξοπλισμού. Όπως τονίζει, αρκεί να προμηθευτούμε τα απαραίτητα υλικά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς για να αποκρυπτογραφήσουμε αυτό το νέο γιορτινό trend.

Υλικά για 15 κομμάτια:

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντορκοπανισμένα
  • 40 γρ μπισκότα lotus
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κσ άλειμμα lotus
  • 175 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ο σκοπός είναι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το μείγμα να μοιάζει με κρέμα σαντιγί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα μπισκότα, τα οποία σπάμε με τα χέρια μας, το άλειμμα lotus, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. Ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα. Τελειώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες που πλάσαμε (περίπου 30 γρ. ο καθένας). Κάνουμε το γνωστό βαθούλωμα στη μέση με το δάσκαλο και ψήνουμε για 15 – 17 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρό χρυσαφί χρώμα.

Περιμένουμε με υπομονή να κρυώσουν τελείως οι κουραμπιέδες μας για να μην λειώσει η επικάλυψη της σοκολάτας.

Ο Γιάννης Χαλίδης χρησιμοποιεί λευκή σοκολάτα, όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σοκολάτα γάλακτος ή υγείας.

Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και με ένα πιρούνι βουτάμε έναν έναν τους κουραμπιέδες, με προσοχή ώστε να στάξει η περίσσεια σοκολάτα. Τους αφήνουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο lotus, τριμμένο αμύγδαλο ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ