Πυροσβέστες έσπασαν την είσοδο του υπουργείου όταν είδαν μπροστά τους ως φραγμό μία διμοιρία των ΜΑΤ

 
Πυροσβέστες έσπασαν την είσοδο του υπουργείου όταν είδαν μπροστά τους ως φραγμό μία διμοιρία των ΜΑΤ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 08/02/17 - 15:16

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πυροσβέστες που διαμαρτύρονται τις τελευταίες ώρες στο κέντρο της Αθήνας, κινήθηκαν προς το υπουργείο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και όταν είδαν μπροστά τους, στην είσοδο του υπουργείου έναν φραγμό από ΜΑΤ, αντέδρασαν, επιχείρησαν να σηκώσουν τα ρολά και έσπασαν τις τζαμαρίες στην είσοδο.

Στο σημείο επικράτησε ένταση όχι όμως και σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης που ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή να μονιμοποιηθούν. Οι πυροσβέστες που έσπασαν την είσοδο, κατάφεραν να εισβάλλουν στο εσωτερικό του κτιρίου και παραμένουν εκεί.

Παράλληλα, τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ζητώντας συνάντηση μαζί του, απαιτώντας τα λυθούν τα οικονομικά τους αιτήματα και δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και να διανυκτερεύσουν στο γραφείο του!

Σχετικά Θέματα:

Ένταση και καπνογόνα από πυροσβέστες στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κλειστό το κέντρο από τη διαμαρτυρία των πυροσβεστών

Συμβολική κατάληψη από ενστόλους στο γραφείο του Γ. Χουλιαράκη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Μεγάλη διαδήλωση πυροσβεστών έξω από τη Βουλή