Γ. Αμυράς: Ομολογία προνομοθέτησης μέτρων για μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων όσα είπε ο Ευ. Τσακαλώτος

 
Γ. Αμυράς: Ομολογία προνομοθέτησης μέτρων για μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων όσα είπε ο Ευ. Τσακαλώτος

Ενημερώθηκε: 28/02/17 - 21:20

Για ομολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα υπάρξει προνομοθέτηση μέτρων που θα αφορούν μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων, αλλά και για γκρίζες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο, που ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της Αξιολόγησης, να απαντήσει «αν θεωρεί την προνομοθέτηση τέτοιων μέτρων, συνταγματική ή όχι».

Ο κ.Αμυράς, υποστήριξε ακόμα ότι ενώ η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει σε γκρίζες δεσμεύσεις στο Eurogroup, προπαγανδίζει «για υποτιθέμενα αντίμετρα που θα εξουδετερώσουν τα σκληρά μέτρα που έρχονται», προσθέτοντας ότι «αυτό μας θυμίζει το σύνθημα που βροντοφωνάζουν κάποιοι επιτήδειοι πέριξ της Ομονοίας με τρία τραπουλόχαρτα στα χέρια: «πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις!»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού τόνισε ότι ο υπουργός Oικονομικών, «πρέπει να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό «ως Τσακαλώτος του Eurogroup και όχι ως Ευκλείδης των «53» που άλλα υπογράφει στις Βρυξέλλες και άλλα καταγγέλλει εδώ».