Απανθρακώθηκε ηλικιωμένος από ξυλόσομπα στο σπίτι του στον Έβρο

 
Απανθρακώθηκε ηλικιωμένος από ξυλόσομπα στο σπίτι του στον Έβρο

Ενημερώθηκε: 14/03/17 - 14:52

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ακόμη ένα θύμα στον μακρύ κατάλογο των νεκρών από πυρκαγιές λόγω θερμαντικών σωμάτων την εποχή της κρίσης... Απανθρακωμένος εντοπίστηκε ένας άτυχος 87χρονος στο κρεβάτι του στο σπίτι του, στο Ορμένιο Έβρου, όπου νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν μετά από αρκετή ώρα να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, όμως όταν οι πυροσβέστες εισήλθαν στο σπίτι βρήκαν τον άτυχο ηλικιωμένο νεκρό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς εντοπίζονται στην ξυλόσομπα που είχε στο σπίτι του ο ηλικιωμένος για να ζεσταίνεται.

Τα τελευταία 6-7 έτη των μνημονίων εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τζάκια, ξυλόσομπες, ηλεκτρικές σόμπες και μαγκάλια...

Μόνο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν 972 πυρκαγιές σε σπίτια από τζάκια και ξυλόσομπες με δεκάδες θύματα. Αν υπολογίσει κανείς ότι αυτός είναι ο μέσος όρος περιστατικών ανά έτος την τελευταία 7ετία, αντιλαμβάνεται το εύρος της τραγωδίας και τις διαστάσεις του προβλήματος.